Educació

La Cambra de Terrassa impulsa dos FP en realitat virtual i pilotatge de drons

La iniciativa busca fomentar la capacitat dels centres d’FP per adaptar-se millor a la transformació digital harmonitzant l’educació en TIC amb les necessitats del mercat laboral

La Cambra de Terrassa impulsa dos FP en realitat virtual i pilotatge de drons
1
Es llegeix en minuts

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa (Vallès Occidental) participa en el projecte europeu DIGIS, emmarcat en el programa Erasmus+, que impulsa l’ensenyament de dues qualificacions d’FP en programació i pilotatge de drons i en programació de realitat virtual.

S’espera que quan acabi el projecte, el desembre del 2023, aquests dos nous ensenyaments siguin reconeguts a tants països com sigui possible dels cinc que participen (Espanya, Lituània, Eslovàquia, Àustria i la República Txeca), segons el comunicat que han compartit aquesta setmana.

Durant aquest període, cada país haurà de crear una estructura de col·laboració amb l’objectiu de donar recolzament en el procés de reconeixement de les qualificacions per part de les autoritats responsables i en les activitats de la prova pilot, preparar la implementació de les noves titulacions i finalment, desenvolupar la seva promoció i la fase d’explotació.

Plataforma ‘online’ i formació de docents

El projecte també contempla la creació d’una plataforma online amb els dos cursos totalment desenvolupats i, en paral·lel a la preparació dels alumnes, mitjançant la prova pilot, la formació dels docents de les entitats d’FP participants.

L’impuls d’aquests dos ensenyaments en l’àmbit digital busca fomentar la capacitat dels centres d’FP per adaptar-se millor a la transformació digital harmonitzant l’educació en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) amb les necessitats del mercat laboral.

Notícies relacionades

DGIS, que va començar el gener del 2021 i acabarà el desembre del 2023, està integrat per 11 socis, a més dels cinc països amb entitats com l’European Center of Entrepreuneurship Competence&Excellence, la Czech Chamber of Commerce i Àgora Sant Cugat, entre d’altres.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa