Mobilitat

Terrassa amplia el protocol contra l’assetjament de ciclistes a les persones usuàries dels VMP

  • El protocol, firmat l’any 2016, pretén sensibilitzar sobre la normalització de l’ús de la bicicleta i els VMP per aconseguir una convivència pacífica

  • Per a això, s’han definit les conductes d’assetjament que suposen infraccions lleus, greus o molt greus i establert un procés d’actuació per afrontar-les

Terrassa amplia el protocol contra l’assetjament de ciclistes a les persones usuàries dels VMP
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Municipal de Terrassa i l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer), coincidint amb la recent entrada en vigor de la nova Ordenança de Mobilitat, han actualitzat el protocol per a la prevenció, actuació i resolució de situacions d’assetjament de ciclistes per incloure les persones usuàries de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

L’objectiu del protocol, firmat l’any 2016, és sensibilitzar sobre la normalització de l’ús de la bicicleta i els VMP per aconseguir una convivència pacífica dels diferents sistemes de mobilitat a la xarxa urbana egarenca. Concretament, ressalta el consistori, es pretén sensibilitzar els conductors de vehicles de motor, especialment turismes, sobre els drets de bicicletes i els VMP.

Per a això, s’han definit les conductes d’assetjament que suposen infraccions lleus, greus o molt greus i establert un procés d’actuació per fer-hi front.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el protocol especifica que el ciclista o usuari d’un VMP afectat per una situació d’assetjament pot contactar amb l’associació BiTer, que recollirà la informació i l’enviarà a la Policia Municipal perquè, posteriorment, un agent contacti amb l’assetjador amb la voluntat d’exercir una tasca pedagògica i de sensibilització.

Més notícies de Terrassa, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA