Intervencions municipals

Les obres de millora dels carrers Societat i Nord de Terrassa començaran a final de mes

  • Les diferents accions es duran a terme en quatre fases, del 25 de gener al 28 de febrer, per «minimitzar les molèsties als veïns»

  • Al carrer del Nord se substituiran les clavegueres actuals per unes de noves i es renovaran les capes del ferm existent

  • Al carrer Societat es millorarà l’asfalt i s’arreglarà el pas elevat de la plaça de la Creu Gran

Les obres de millora dels carrers Societat i Nord de Terrassa començaran a final de mes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa començarà el 25 de gener les obres de millora al carrer del Nord, des de la rotonda del passeig del Vint-i-dos de juliol fins al carrer de la Mina, i al carrer Societat en el tram que va des del carrer del Nord fins a la plaça de la Creu Gran.

Al carrer del Nord, «un dels vials de la ciutat que ha patit més degradació estructural amb el pas dels anys», es traslladaran i substituiran les clavegueres del lateral de la calçada per unes de noves que se situaran al centre.

Posteriorment, explica el consistori, es renovaran totes les capes del ferm existent, incloent-hi les bases granulars. Aprofitant l’actuació, l’ajuntament també millorarà el paviment dels carrers de Sant Ignasi i Sant Valentí, que s’asfaltaran.

Intervencions al carrer Societat

Al carrer Societat es farà una millora de l’asfalt del tram entre el carrer del Nord i la plaça de la Creu Gran. També està previst arreglar el pas elevat de la plaça, ja que «genera problemes amb la parada d’autobús municipal i la rampa».

Per solucionar-lo, expliquen des de l’Ajuntament, es preveu construir una plataforma elevada de set metres de longitud amb una rampa més accessible que faciliti la parada de l’autobús. Això obligarà a col·locar una nova xarxa interceptora amb una nova connexió de clavegueram.

D’altra banda, Taigua s’encarregarà de la substitució de les tuberies actuals de fibrociment per unes de noves de farga als carrers de Sant Ignasi, Sant Valentí i Societat.

Quatre fases d’execució

El conjunt d’accions, afirma el consistori, és «d’una elevada complexitat tècnica» que, a més, «generarà algunes problemàtiques d’estacionament a la zona mentre durin les obres», per la qual cosa es portarà a terme en quatre fases per «minimitzar les molèsties els veïns».

En la primera fase, que arrencarà el 25 de gener, començaran les obres per canviar les clavegueres del carrer del Nord i millorar el paviment del carrer en el tram entre l’escola Airina fins a l’encreuament amb el carrer de la Mina. Aquesta intervenció durarà una setmana.

En la segona fase, que previsiblement s’executarà de l’1 al 21 de febrer, es millorarà el tram del carrer del Nord des de l’encreuament del carrer de la Mina fins a l’estació Renfe Nord. Paral·lelament s’executaran les obres a Sant Valentí i Sant Ignasi mentre Taigua treballa en el canvi de tuberies al carrer Societat.

Notícies relacionades

Les fases tres i quatre només afectaran el carrer Societat i es preveu que s’executin entre el 22 i 28 de febrer. En els primers dies es permetrà la circulació de vehicles pels encreuaments de Societat amb els carrers de la Mina i de Sant Joan. Durant els últims dies d’execució es tallarà el carrer al trànsit íntegrament.

Més notícies de Terrassa, en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Terrassa