Transport Urbà

12.650 persones han adquirit la T-Hospital de Terrassa el seu primer any de funcionament

  • De les 12.650 targetes venudes, un 53,9% pertanyen a dones i un 46,1%, a homes
  • S’han registrat un total de 107.000 viatges
  • A causa de la pandèmia, la xifra d’usuaris descendeix gairebé a la meitat a finals d’any
12.650 persones han adquirit la T-Hospital de Terrassa el seu primer any de funcionament
1
Es llegeix en minuts

Es compleix un any de la posada en marxa de la T-Hospital a Terrassa, el títol unipersonal que permet utilitzar els serveis d’autobusos urbans de la ciutat per accedir a l’Hospital de Terrassa de manera il·limitada.

Aquest primer any, des de la seva inauguració el 17 de desembre de 2019, la T-Hospital ha registrat un total de 12.650 targetes emeses, de les quals, quantifica el consistori, un 53,39% pertanyen a dones i un 46,1% a homes. En total, s’han registrat uns 107.000 viatges i un ús incorrecte de les targetes d’un 1,15%.

«L’equip de govern està satisfet d’aquest primer any de funcionament de la T-Hospital perquè, malgrat les dificultats del moment, hem aconseguit donar resposta a una reivindicació ciutadana, la de facilitar l’accés a aquest centre sanitari», reflexiona la Tinenta d’Alcaldia de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Malgares.

Les conseqüències de la pandèmia

«Reconeixem que, evidentment, la T-Hospital ha sigut un dels títols de transport urbà que ha patit de manera més acusada els efectes de la crisi sanitària de la Covid, ja que les mesures aplicades des del primer confinament, en març, han afectat el dia a dia de l’Hospital i en l’afluència de persones que s’han hagut de desplaçar aquests mesos», afegeix Lluïsa Malgares.

Així, explica el consistori, mentre que el febrer del 2020 el servei va registrar una mitjana de 731 persones usuàries en dia feiner, durant el mes de novembre la xifra es redueix a gairebé la meitat, amb un total de 368 viatgers en dia feiner.

Aquest descens d’usuaris, aclareix el govern local, «es justifica a causa del context general vinculat a la pandèmia i, en especial, a les mesures establertes en l’àmbit sanitari».

Notícies relacionades

La implantació de la T-Hospital a la ciutat forma part dels canvis de mobilitat introduïts amb la implantació de la ‘Revolució verda’ que, entre altres objectius, «vol promoure i prioritzar l’ús del transport públic de manera quotidiana en els desplaçaments de la ciutadania».

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA