AJUTS MUNICIPALS

Terrassa amplia les bonificacions i exempcions fiscals per recolzar els més vulnerables i reactivar l'economia

No es cobrarà la taxa de terrasses en bars i restaurants i es bonificarà la taxa de residus (en alguns casos fins al 100%)

S'ampliaran les bonificacions de l'IBI i de l'impost de construccions, instal·lacions i obres per a la rehabilitació de naus industrials

vista-aerea-terrassa

vista-aerea-terrassa

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat les ordenances fiscals per al 2021, que contemplen un ampli sistema de bonificacions exempcions en les taxes municipals amb l’objectiu de fer front als efectes de la pandèmia «mantenint el necessari equilibri entre ingressos i despeses».

Així, no es cobrarà la taxa de terrasses en bars i restaurants i es bonificarà la taxa de residus (en alguns casos fins al 100%) per pal·liar els efectes dels tancaments decretats.

Per impulsar la recuperació econòmica, s’ampliaran les bonificacions de l’IBI i de l’impost de construccionsinstal·lacions obres per a la rehabilitació de naus industrials. «Sabem el que passa al carrer i hem actuat en conseqüència», assegura el tinent d’alcalde, Isaac Albert.

«Els comptes estan molt tensats»

En roda de premsa, Núria Marín, tinent d’alcalde de Serveis Generals, ha destacat que aquestes mesures han tingut un cos aproximat de 2,4 milions d’euros durant el 2020 i que es preveu que sigui similar el 2021.

Una pèrdua d’ingressos que s’ha de sumar als prop de 5 milions de menys recaptats pel descens de l’activitat econòmica. «Els comptes estan molt tensats, però des de la responsabilitat hem de donar resposta a les necessitats dels col·lectius més castigats per la pandèmia», ha afegit.

Isaac Albert ha assenyalat que rebaixar la fiscalitat en excés «no és just», perquè qui pot pagar «se n’aprofita» i que amb aquestes ordenances fiscals s’ha buscat un «equilibri» que no hipotequi l’acció del govern municipal en vista al futur, però que doni respostes als ciutadans i les empreses més afectats per la Covid-19.

Notícies relacionades

En el ple municipal d’aquest divendres la proposta serà aprovada pel govern, a l’espera de les al·legacions que l’oposició pot presentar durant els pròxims 30 dies.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA