AMB SIS ANTECEDENTS

Detingut un home a Terrassa que es feia passar per infermer

L'home, de 35 anys i veí de Mataró, ha sigut detingut per intrusisme professional i per falsificació de document públic

L'empresa va començar a sospitar, ja que no semblava conèixer bé la seva feina i no deixava de donar excuses quan li demanaven la documentació

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Terrassa un home de 35 anys i veí de Mataró per un delicte d’intrusisme professional i per un altre de falsificació de document públic, perquè es feia passar per infermer sense ser-ho ni tenir titulació i utilitzava un número de col·legiat que no era seu.

El 9 d’octubre, els Mossos van rebre la denúncia d’un infermer, que estava col·legiat a l’Escola d’Infermeria i que assegurava que una altra persona estava utilitzant el seu número de col·legiat per treballar com a infermer.

Pel que sembla, l’home es va assabentar de la suplantació de la seva identitat perquè una empresa d’ambulàncies havia contractat el fals infermer i, després de les irregularitats que va advertir en el seu comportament, va comprovar que el número de col·legiat que havia facilitat corresponia a una altra persona.

El detingut també va suplantar la seva identitat en tres empreses més 

Quan els Mossos van parlar amb l’empresa d’ambulàncies, el seu representant els va explicar que havien contractat un infermer en un moment de gran volum de feina i havia facilitat un número de col·legiat que li havia permès començar a treballar.

L’empresa va començar a sospitar del nou treballador, ja que no semblava conèixer bé la seva feina i no deixava de donar excuses quan li demanaven la documentació, que encara no havia entregat.

Finalment, van fer comprovacions i van descobrir que el número de col·legiat era el d’una altra persona i que el seu treballador l’havia utilitzat fraudulentament, i davant la insistència de l’empresa perquè l’home acabés d’entregar la documentació, el fals infermer els va fer arribar el seu currículum i una fotocòpia de la fitxa col·legial, fitxa que, després de fer les comprovacions pertinents, va resultar ser falsificada.

Els investigadors van saber que l’home no només havia treballat amb aquella empresa d’ambulàncies amb el mateix número de col·legiat, sinó que ho havia fet amb tres empreses més, en totes les ocasions en puntes de treball puntuals i durant pocs dies.

Sis antecedents per fer-se passar per policia 

Es dona la circumstància que l’home tenia sis antecedents policials per fer-se passar per policia i portar credencials falses per poder identificar-se en cas que se li sol·licités.

El 16 d’octubre, els investigadors van detenir el fals infermer quan sortia de la seva casa vestit amb l’uniforme de sanitari i es dirigia a una nova entrevista de feina.

Notícies relacionades

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Més notícies de Terrassa i Terrassa Mataróen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA