22 set 2020

Anar al contingut

GOVERN

El nou conseller d'Interior: el successor polític de Terrassa que va nomenar Josep Rull

Aquest dijous passat, l'egarenc Miquel Sàmper va ser nomenat nou conseller d'Interior per Quim Torra en substitució de Miquel Buch

Sàmper té una llarga trajectòria en l'advocacia catalana i, durant els últims cinc anys, ha format part de la política local de Terrassa

ACN / El Periódico

Miquel Samper, líder del PDEcat a Terrassa i exprimer tinent d’alcalde amb el socialista Jordi Ballart, en una imatge d’arxiu. 

Miquel Samper, líder del PDEcat a Terrassa i exprimer tinent d’alcalde amb el socialista Jordi Ballart, en una imatge d’arxiu.  / NORMA VIDAL / ACN

L’advocat Miquel Sàmper Rodríguez (Terrassa, 1966) ha sigut nomenat conseller d’Interior aquest dijous passat dia 3 de setembre  en substitució de Miquel Buch. Arriba al càrrec després d’una àmplia trajectòria en l’advocacia catalana i els últims cinc anys en la política local de Terrassa, un pas que va fer després que el 2015 Josep Rull el nomenés successor al capdavant de CiU a Terrassa.

Des de l’estiu del 2015 va ser tinent d’alcalde al consistori, però després dels fets d’octubre del 2017 el PSC va trencar l’acord i es va quedar en l’oposició. En les eleccions del 2019 es va presentar per Junts per Terrassa com a número 2, per darrere de Lluís Puig. Era el líder el comitè local del PDECat de Terrassa que el 20 d’agost va plegar per anar amb Puigdemont.

Llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració, va ser degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa del 2007 al 2004, president de l’Advocacia Catalana el 2013 i el 2014 i vicepresident de l’Advocacia Espanyola del 2009 al 2014.

Miquel Sàmper: Terrasa és la ciutat «més castigada pel procés»

El 2015 va entrar en la política municipal de Terrassa com a candidat a l’alcaldia de CIU avalat per Josep Rull. En una entrevista explicava que Rull li havia demanat que extrapolés en la política institucional el que havia fet en l’advocacia portant el Pacte Nacional pel Dret a Decidir al Consell de l’Advocacia Catalana.

Després de dos anys com a tinent d’alcalde en un govern municipal liderat pel PSC i dos anys en l’oposició, el 2019 es va tornar a presentar a les eleccions com a número 2 per darrere de Lluís Puig. Abans d’aquestes eleccions va afirmar que Terrassa era la ciutat «més castigada pel procés» per l’actuació de la justícia en relació amb Lluís Puig, Pedro Soler i Josep Rull.

El 21 de març del 2019 va dir que estudiaria accions legals contra el guàrdia civil que l’havia acusat d’«encoratjar, animar i provocar una actitud gens pacífica» dels manifestants del registre d’Unipost a Terrassa del 19 de setembre del 2017. El va manifestar després de la declaració del cap al judici del procés.

Més sobre el nou conseller

El 20 d’agost el Comitè local del PDECat de Terrassa, que ell liderava, va plegar en bloc per recolzar el projecte de JxCat de l’expresident i eurodiputat Carles PuigdemontSàmper va dir que el posicionament dels presos i exiliats independentistes, entre ells els egarencs Lluís Puig i Josep Rull, al costat de Puigdemont havia pesat en el moviment final.

Segons el registre i la declaració d’interessos de l’Ajuntament de Terrassa té un 10% de les accions de Sàmper-Riba Abogados S. L. P. de Terrassa. És diputat delegat de Turisme a la Diputació de Barcelona amb retribució, així com conseller de l’empresa d’Aigua Municipal de Terrassa (Taiguer) i de Foment de Terrassa sense retribució.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA