MESURES DAVANT ELS REBROTS

L'alcalde de Terrassa demana a Quim Torra que «no espanti la gent» amb missatges poc clars sobre la Covid-19

Arran del comunicat de l'Executiu català aquest dilluns, assegura Ballart, s'ha generat incertesa i confusió entre els ciutadans egarencs

L'alcalde lamenta que en els últims dies la comunicació amb Salut sigui menys «intensa» que en la fase crítica i, apunta, s'han produït «incoherències»

jordiballart---terrassa-

jordiballart---terrassa-

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, demana al president de la Generalitat, Quim Torra, «més prudència» i «no espantar la gent» amb missatges poc clars sobre la Covid-19. «Som a les portes de les vacances i, des que el president va comparèixer dilluns, la gent no para de preguntar-nos si pot marxar i què ha de fer», apunta Ballart.

Adverteix que en els últims dies la comunicació amb el Govern ha sigut menys fluida i demana a l’Executiu català que no faci cap anunci en els mitjans de comunicació fins que no hagi pres les decisions pertinents. «No pot ser que els ajuntaments ens assabentem de temes tan seriosos a través de la premsa», ha criticat l’alcalde, que ha exigit «directrius clares».

L’alcalde de la tercera ciutat del país ha assegurat que després de la compareixença de Quim Torra de dilluns, molta gent es va imaginar que, si d’aquí a 10 dies les dades sobre l’evolució de la pandèmia no milloraven, hi hauria un nou confinament domiciliari. «Això ara no seria desitjable i voldria dir que no hem après bé la lliçó de tot el que ha passat i no hem analitzat bé les mesures que s’han pres», va indicar.

«Més prudència per no espantar la gent»

Ballart demana «directrius criteris clars» i «més prudència per no espantar la gent». En aquest sentit assegura que la «incertesa» que aquest tipus de missatges generen entre la ciutadania no és bona.

Tot i que assegura que en la fase crítica del virus la comunicació amb Salut ha sigut «intensa», lamenta que en els últims dies aquesta tònica hagi canviat i s’hagin produït algunes «incoherències».

Així, ha posat com a exemple les mesures que s’han recomanat als 13 municipis de l’Àrea Metropolitana on s’han registrat rebrots o repunts del virus. «S’ha demanat a la gent que no surti de casa, però s’ha permès a certs establiments on s’acumulen els ciutadans mantenir-se oberts», remarca.

El primer regidor egarenc demana al Govern un «contacte directe» amb el món local

L’alcalde ha demanat al Govern que mantingui un «contacte directe» amb el món local. Així mateix, ha recordat que Terrassa ha posat a disposició de la Conselleria de Salut personal municipal per garantir que hi ha suficient rastrejadors en aquesta població. «Esperem que en els pròxims dies puguem firmar un conveni en aquesta direcció per evitar que el virus es propagui», ha indicat.

Ha admès que algunes de les mesures adoptades pel Govern «han arribat tard», però ha dit que cal confiar en el criteri de les autoritats sanitàries. «Aquesta situació ens ha anat gran a tots», ha assegurat l’egarenc, que ha assenyalat que «aquesta era una crisi no esperada que va agafar per sorpresa a tothom». Així mateix, ha assenyalat que Terrassa té «empatia» amb la situació i amb la resta d’administracions.

«Ara no toca convocar eleccions»

En un altre ordre de coses, ha considerat que el moment actual no és el més adequat per convocar eleccions al Parlament. «Ara no toca, estem en una situació sanitària complexa que pot agreujar-se i al país no li convé un debat electoral, ni la intenció per part d’alguns de fer partidisme i de fer campanya electoral a partir del coronavirus», va afirmar.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha considerat que la prioritat de les formacions polítiques ha de ser «recuperar l’economia i recolzar les persones vulnerables que a causa d’aquesta crisi ho estan passant malament».

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA