NOU EQUIPAMENT MUNICIPAL

L'Alberg de Joventut de Terrassa serà una realitat aquest setembre

L'equipament comptarà amb 64 places i oferirà pernoctacions per a particulars i grups amb necessitat d'allotjament de baix cost

El projecte s'ha sumat a la Xarxa Nacional d'Albergs de Catalunya i serà part de les xarxes i federacions nacionals i internacionals d'albergs juvenils

vista-general editada

vista-general editada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Alberg de Joventut de Terrassa, que arran de la crisi sanitària ha servit com a espai per a persones en situació d’emergència habitacional, s’ha convertit en un «projecte de ciutat» i s’ha adherit a la Xarxa Nacional d’Albergs de Catalunya (Xanascat).

L’equipament, que té previst entrar en funcionament aquest mes de setembre, comptarà amb 64 places i oferirà, informa el consistori, pernoctacions per a particulars i grups amb necessitat d’allotjament alternatiu de baix cost i estades curtes.

La regidora de Joventut, Ona Martínez, va declarar en una roda de premsa dimecres 8 de juliol que aquest nou espai «projectarà i dinamitzarà»  la ciutat.

Gestió amb perspectiva social i promoció del turisme local

La gestió de l’alberg s’ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Alberg Vallparadís, formada per les entitats socials Prodis Fupar, amb la intenció de crear un espai amb perspectiva social, sense ànim de lucre i amb un model inclusiu pel que fa a la integració laboral i social, declara l’ajuntament.

Ona Martínez va afegir en les seves declaracions que l’equipament servirà per «promoure el turisme, l’educació, el desenvolupament integral de les persones joves, l’associacionisme i el benestar social, així com per ampliar el mapa d’equipaments juvenils de la ciutat».

Notícies relacionades

Una vegada l’alberg entri en servei compartirà l’edifici amb l’AV de l’antic poble de Sant Pere i l’Agrupament Escolta Torrent de les Bruixes.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA