L'ENTITAT MUNICIPALISTA ESTUDIA RECÓRRER LA DECISIÓ JUDICIAL

El TSJC reafirma la «il·legalitat» de l'adhesió de Terrassa a l'Associació de Municipis per la Independència

El magistrat apuntala la sentència que a principis del 2018 va dictar el jutjat contenciós de Barcelona i que va anul·lar l'adhesió del consistori

Aquest és el segon periple de la relació de l'ajuntament amb l'entitat, a la qual es va sumar el 2015 amb la firma del pacte del PSC i PDECat

zentauroepp2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog180112114656

zentauroepp2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog180112114656 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs presentat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb la qual demanava preservar l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a l’entitat.

El magistrat reafirma la sentència que a principis del 2018 va dictar el jutjat contenciós de Barcelona, que va anul·lar l’adhesió del consistori egarenc a l’AMI perquè la considerava il·legal. En aquell moment, la justícia va acceptar un recurs de Societat Civil Catalana, que s’oposava a la participació de l’ajuntament.

Segons aquella sentència, el consistori no pot ser membre de l’AMI perquè és una entitat amb finalitat independentista, fet «contrari a l’ordenament jurídic de l’Estat». L’AMI estudia presentar recurs de cassació.

El segon periple que envolta la relació de l’Ajuntament de Terrassa amb l’AMI

L’associació independentista va recórrer aquella sentència per preservar el vincle de l’ajuntament a l’entitat, però ara el TSJC l’ha desestimat i dona per bons els arguments amb què el jutjat contenciós va anul·lar l’adhesió. Així ho han confirmat fonts de l’AMI. 

Aquest és el segon periple sobre la relació de l’Ajuntament de Terrassa amb l’AMI. El consistori es va adherir a l’entitat el 2015 després que el llavors socialista Jordi Ballart firmés un pacte de govern amb el PDECat.

A finals del 2017, però, poc després que Ballart renunciés a l’alcaldia i el rellevés el socialista Alfredo Vega, el ple va aprovar una moció per abandonar l’AMI. El text, impulsat pel PP, va tenir el recolzament de Ciutadans i el PSC, amb 13 vots dels 27 regidors del ple.

El ple no va poder fer efectiva la resolució per falta de majoria absoluta

Amb tot, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va comunicar al consistori la impossibilitat de fer efectiva la resolució del ple, perquè no va comptar amb el recolzament de la majoria absoluta del consistori, que al seu dia sí que va votar a favor de l’adhesió a l’ens.

Notícies relacionades

L’AMI va recordar en aquell moment que el decret 110/1996, de 2 d’abril, pel qual es regula el règim de les organitzacions associatives dels ens locals de Catalunya i el registre corresponent, estableix que «la separació dels membres d’una associació municipalista ha de produir-se pels mateixos requisits i formalitats que els previstos per a la seva adhesió ».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA