per encarar la nova etapa

Acord unànime a Terrassa per a un futur Pacte de Ciutat d'impuls econòmic i social postcoronavirus

Tots els grups polítics de l'ajuntament han firmat les bases d'un pacte per definir i coordinar la resposta de la capital vallesana en la nova etapa després de la crisi de la Covid-19

200512-reuni-alcalde-i-portaveus-pacte-ciutat-1

200512-reuni-alcalde-i-portaveus-pacte-ciutat-1

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament de Terrassa han firmat un Acord Polític de Bases per a un futur Pacte de Ciutat sobre l’impuls econòmic i social de la ciutat. 

Aquest pacte polític és el tret de sortida a un procés que ha de permetre construir conjuntament un pacte ciutadà, el més ampli i representatiu possible, que coordini la resposta de la ciutat en la nova etapa que s’obrirà amb l’acabament de l’estat d’alarma.

El pacte polític es fonamenta en la voluntat de tots els grups municipals (Tot per Terrassa, PSC, ERC-MES, Ciutadans i Junts per Terrassa) de fer aportacions al Pacte de Ciutat a través dels mecanismes que es determinin, enriquint el procés de reflexió, debat i consens i amb el màxim respecte a la pluralitat ideològica del consistori, a fi d’aconseguir, amb el lideratge del Govern municipal, un acord tan ampli i majoritari com sigui possible a la ciutat. «El procés que ara s’inicia es fonamentarà en els valors del respecte mutu, la lleialtat i la col·laboració, així com en l’esperit de servei a la ciutat de Terrassa», explica l’ajuntament en un comunicat.

Amb aquest acord polític previ s’inicia un procés que ha de culminar previsiblement a finals de juliol, amb l’aprovació en el ple del Pacte de Ciutat.

Línies estratègiques

L’objectiu del Pacte de Ciutat serà definir, estructurar i coordinar la resposta de la ciutat de Terrassa en l’etapa de postcrisi sanitària que s’iniciarà amb el desconfinament progressiu i amb l’acabament de l’estat d’alarma.

Totes les forces polítiques municipals han acordat, mitjançant aquest document de bases, les grans línies estratègiques del futur Pacte de Ciutat. 

La primera és l’impuls de la reactivació i recuperació de l’economia egarenca, de la creació d’ocupació i d’oportunitats de progrés. Es tracta de lluitar contra l’atur, crear ocupació estable i de qualitat i generar oportunitats empresarials i laborals a tots els sectors i, especialment, en els situats estratègicament en millor posició de cara al futur.

La segona línia estratègica és la preservació i l’enfortiment de l’equitat, la cohesió social, la inclusió i la perspectiva de gènere, amb polítiques en àmbits com la cultura, l’educació o l’esport, sempre amb una mirada interseccional per aconseguir una ciutat més justa, inclusiva i feminista.

I, finalment, l’impuls d’una estratègia global de ciutat orientada a la sostenibilitat, a la preservació del medi ambient, a la lluita contra l’emergència climàtica, a la resiliència i a la creació d’oportunitats de progrés social i econòmic sostenible.

Implicació en el programa de govern i els pressupostos

Segons les bases del pacte polític, el govern municipal durà a terme una revisió en profunditat del programa de govern, que fixarà eixos i objectius per al període 2020-2023. Aquest procés es durà a terme prenent com a guia el Pacte de Ciutat i prioritzant les actuacions i els recursos de manera coherent amb aquest.

Les bases estableixen que el ple municipal, a proposta de l’equip de govern, farà una revisió i actualització del pressupost 2020 i fixarà les prioritats per a la preparació en paral·lel del pressupost 2021. 

Notícies relacionades

Així, es tindran en compte les línies mestres establertes pel Pacte de Ciutat i s’orientaran cap a una estratègia postcrisi compartida amb tots els grups municipals i amb el màxim nombre possible d’institucions, entitats, empreses, associacions, xarxes i col·lectius de la ciutat, als quals l’ajuntament oferirà en el seu moment la seva implicació activa a través de la plataforma de participació (i eventualment de manera presencial en la mesura que les condicions sanitàries ho permetin) per dur a terme programes i actuacions coordinades per l’administració municipal i orientades segons les conclusions del Pacte de Ciutat.

Més notícies de Terrassa