a causa de la pandèmia

La preinscripció escolar a Terrassa es farà prioritzant la tramitació telemàtica

Els tràmits per a l'educació infantil, primària i secundària del curs 2020-2021 es podran fer entre el 13 i el 22 de maig i, només en casos excepcionals, es podrà realitzar de manera presencial

educacion-madrid

educacion-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir de demà dia 13 i fins al 22 de maig es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als estudis de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria de Terrassa. 

Un procés que aquest any, a causa de les circumstàncies extraordinàries causades per la Covid-19, prioritzarà la tramitació telemàtica. La preinscripció per als estudis postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny en el cas dels cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny.

D’aquesta manera, s’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper en el centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre sol·licitat en primera opció.

Quant a les dates de preinscripció, del 13 al 18 de maig es podrà fer la preinscripció de forma només telemàtica accedint a l’enllaç creat pel Departament d’Educació per fer preinscripcions a educació infantil, primària i secundària a la web.

Cita prèvia

Del 19 al 22 de maig, es podrà continuar fent la preinscripció de forma telemàtica i també es podrà fer de forma presencial, únicament en el cas d’aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, amb l’objectiu de garantir l’equitat. 

En aquest cas, la preinscripció es farà mitjançant cita prèvia que s’haurà de demanar al centre que les famílies hagin escollit en primera opció, trucant per telèfon. La cita prèvia serà accessible des dels llocs de cada un dels centres i des de la web del Departament d’Educació durant les 24 hores del dia. 

Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats. És per això que les webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

Sense portes obertes

A causa del tancament de centres educatius per a la Covid-19, molts ciutadans no han sigut a temps d’assistir a la jornada de portes obertes. Donat que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció, no serà possible fer visites als centres. Per això, hauran d’incloure informació en la pàgina web amb tot el detall possible de les característiques del centre i del seu projecte educatiu, per oferir tota la informació que les famílies necessiten per fer l’elecció de centre.

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), posa a disposició de la ciutadania un servei d’atenció telefònica a través del telèfon 93.739.70.00 (extensions 9231 i 9481) en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 17 h. També té disponible l’adreça electrònica ome@terrassa.cat.

La cita prèvia per a l’OME durant el període d’inscripcions s’obrirà del 19 al 22 de maig, només en aquells casos en els quals la família ha de presentar sol·licitud a l’OME i no ho ha pogut fer per via telemàtica o en el seu centre educatiu. 

Notícies relacionades

En aquest cas, s’ha de recordar que les preinscripcions es faran sempre a les escoles i, només de manera excepcional i pels motius anteriorment esmentats en l’OME. Per aconseguir cita prèvia a l’Oficina Municipal d’Escolarització s’ha d’accedir a la web.

Més notícies de Terrassa