mesures per a la recuperació

Terrassa preveu exonerar la restauració del 100% de la taxa de terrasses del 2020

L'Ajuntament també permetrà que es puguin ampliar allà on l'espai ho permeti i estudiarà l'obertura de barres exteriors

zentauroepp48995206 onbarcelona 08 07 2019 dos tapas y una cerveza inedit que se190709195617

zentauroepp48995206 onbarcelona 08 07 2019 dos tapas y una cerveza inedit que se190709195617

1
Es llegeix en minuts
acn

L’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que prepara un pla de reactivació de la restauració en virtut del qual s’exonerarà els negocis d’aquest àmbit del 100% de la taxa de terrasses per a l’any 2020. 

El consistori destaca que aquest sector és «motor d’activitat econòmica i d’ocupació» i remarca que genera «riquesa i feina de forma directa i indirecta». 

El desenvolupament del pla dependrà de la fase de desescalada en què es trobi la ciutat i preveu donar facilitats per ampliar terrasses, simplificar la tramitació de noves obertures, habilitar barres exteriors i l’exempció de la taxa ja esmentada. El consistori destaca «l’esforç econòmic» que fa amb aquesta mesura, ja que deixarà d’ingressar, segons els seus càlculs, 400.000 euros.

Les terrasses

Quant a l’ampliació de terrasses, l’Ajuntament donarà «les màximes facilitats» perquè els negocis ho puguin fer de manera que no perdin taules pel fet d’haver de mantenir les distàncies de seguretat entre clients. Les ampliacions estaran subjectes a les possibilitats de la zona. Actualment hi ha unes 500 terrasses a la ciutat, segons indica l’equip de govern.

En la mateixa línia, l’Ajuntament autoritzarà els establiments que fins ara no tenien terrassa a obrir a través d’un sistema de tramitació simplificat per concedir els permisos amb rapidesa en funció de les possibilitats de l’espai.

Finalment, el consistori estudiarà l’obertura de barres exteriors a les terrasses amb la condició de complir «estrictament» les normes sanitàries vigents en cada fase de desescalada i en dates festives especials.

Notícies relacionades

Com a contrapartida, els negocis seran responsables de la neteja de la zona de terrassa, tant quant a taules i cadires com l’espai públic que ocupen, i hauran de respectar els horaris fixats i «vetllar pel respecte als drets» del veïnat.

Més notícies de Terrassa