pel coronavirus

Terrassa compra un milió de mascaretes i les enviarà «a totes les cases»

La distribució es farà la setmana que ve i la primera prioritat seran els col·lectius vulnerables

17/03/2020 Mascarillas

17/03/2020 Mascarillas / 112 (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
acn

Hores després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reiterés que les mascaretesnomés han d’utilitzar-les clarament els malalts, els cuidadors d’aquests pacients i el personal sanitari, el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties ha ampliat aquest espectre. L’entitat ha avalat aquest dimecresl’ús de mascaretes en públic, tant en persones amb símptomes que ja saben que estan infectades de Covid-19 com en asimptomàtics, principalment en espais tancats i freqüentats, com botigues, centres comercials o el transport públic.

En aquest sentit, el municipi de Terrassa ha sigut el primer a posar-se les piles. Aquest dijous, el consistori ha adquirit un milió de mascaretes i a partir de la setmana que ve les enviarà a totes les cases. A més també s’habilitaran punts de distribució per garantir que arriba a tota la ciutadania. 

«Una persona, una mascareta. Aquest és el nostre objectiu. Que tots puguin respirar tranquils», ha explicat l’alcalde, Jordi Ballart, a través d’un tuit en el seu compte a Twitter. 

Tot i que l’Ajuntament les distribuirà de manera que arribin a tota la ciutadania –Terrassa té prop de 220.000 habitants– la primera prioritat seran els col·lectius vulnerables, ha comentat l’alcalde. 

Notícies relacionades

Les mascaretes que s’han adquirit es poden rentar, segons ha informat Ballart, i seran enviades de manera gratuïta per als ciutadans de Terrassa.

Més notícies de Terrassa