TRANSPORT PÚBLIC

Terrassa descarta la municipalització del servei de busos urbans

L'Ajuntament preveu actualitzar l'expedient de licitació del nou contracte de gestió del servei abans que acabi l'any

bus-terrassa

bus-terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’analitzar els costos i els riscos que suposaria la gestió directa del servei d’autobusos urbans de Terrassa, el govern municipal ha decidit descartar municipalitzar-la i apostar per la gestió indirecta a través d’una empresa concessionària.

L’ajuntament va encarregar un estudi a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) sobre els diferents models de gestió possibles, tenint en compte les limitacions pressupostàries actuals, la capacitat d’endeutament i altres aspectes com la capacitat d’adaptació a canvis tecnològics.

Com a resultat de l’anàlisi de l’AMTU, complementat amb un informe elaborat pels serveis municipals, es conclou que la «concessió amb transferència del risc operacional i propietat dels mitjans és l’alternativa més favorable als interessos municipals», expliquen des del consistori. Amb aquest model de gestió, el servei es presta a través d’un operador privat, al qual se li transfereixen els riscos d’oferta i demanda, és a dir, apostar per la gestió indirecta del servei.

Preparar la nova licitació

El govern municipal s’ha reunit recentment amb el comitè d’empresa de TMESA per informar-lo de la decisió, i també ho ha fet amb tots els grups municipals del consistori.

Així mateix, ja ha anunciat l’encàrrec a l’AMTU de l’actualització de l’expedient de licitació del nou contracte de gestió del servei municipal i ha iniciat la revisió dels tràmits preparatoris per posar en marxa la licitació. «L’objectiu és que el servei es pugui licitar abans de final d’any», assenyalen des de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Actualment, el servei està prorrogat, fins que un nou gestor se’n faci càrrec, i la concessió finalitza el 31 de desembre del 2020.

Més notícies de Terrassaa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA