BORRASCA 'GLORIA'

Terrassa manté activat el pla d'emergència municipal per pluja i vent

Des que va començar el temporal, s'han rebut 125 avisos sol·licitant la intervenció dels serveis d'emergències a la cocapital vallesana

rjulve2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog170908135318

rjulve2720097 terrassa 20050305 fachada del ayuntamiento de terrassa fotog170908135318 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

En relació amb la informació meteorològica, que preveu que continuï en les pròximes hores l’episodi de pluja, segueix activat en nivell d’alerta el pla d’emergència municipal de Terrassa per riscos d’acumulació de pluja i vents forts a la cocapital de Vallès Occidental.

El temporal de pluja i vent que afecta la ciutat des de la nit del dilluns 20 de gener ha ocasionat diverses incidències al municipi i ha motivat la presa de diferents mesures «de manera preventiva i per seguretat» de la població, com el tancament de parcs públics i la restricció d’accés a alguns espais, com el cementiri.

Durant el matí d’aquest 22 de gener, tots aquests espais ja s’han obert. Entre els espais municipals afectats, va ser necessari tancar el poliesportiu municipal de La Maurina per la caiguda de teules.

125 avisos a emergències

Des de dilluns a la nit, s’han succeït les trucades i els avisos als diferents telèfons d’emergències avisant de diferents incidències a causa de l’acumulació d’aigua o per les fortes ratxes de vent. Així, fins avui, dimecres, al matí, s’han rebut 125 avisos sol·licitant la intervenció dels serveis d’emergències.

D’aquests, la gran majoria (74) han estat per la caiguda d’elements de les façanes d’edificis de la ciutat a causa del fort vent, com argamasses, rajoles, cartells publicitaris, perfils de terrasses o fins i tot baranes.

Retirada de planxes d’uralita

Entre les principals incidències registrades ahir i fins aquesta matinada, destaquen les intervencions per a la retirada de diverses planxes metàl·liques i uralites de les teulades per evitar possibles situacions de risc.

Notícies relacionades

Agents de la policia municipal també van actuar per la caiguda d’arbres, tant a la via pública com en propietats privades.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA