VIOLÈNCIA MASCLISTA

Concentracions a Terrassa per condemnar l'assassinat d'una dona en mans de la seva exparella mosso d'esquadra

Van tenir lloc set concentracions simultànies, una a cada un dels set districtes, com a mostra de condemna i rebuig

200120-concentracions-feminicidi 2

200120-concentracions-feminicidi 2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant la tarda del dilluns 20 de gener, es van dur a terme a Terrassa set concentracions simultànies, una a cada un dels set districtes, com a mostra de condemna i rebuig pel feminicidi comès a la ciutat dissabte passat.

Es tracta del cas en què un mosso d’esquadra va assassinar presumptament la seva exparella i es va suïcidar just després. L’agent va perpetrar el suposat crim masclista amb la seva arma de foc reglamentària.

L’Ajuntament de Terrassa, en compliment del Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat, va convocar aquestes concentracions a les seus dels districtes, excepte al Districte 1, on la concentració es va celebrar davant de l’ajuntament.

Concentracions prèvies

Diumenge passat 19 de gener també es van produir concentracions de rebuig del crim masclista. Al matí, més de 200 persones van condemnar a la plaça de l’Ajuntament de Terrassa el feminicidi. «És un dia molt trist, de dol, de molta ràbia i molt dolor,» va expressar llavors l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Notícies relacionades

A la tarda va tenir lloc una segona manifestació, on es va demanar al consistori més «estratègia» al considerar insuficients els tres dies de dol i el minut de silenci. Els concentrats van encendre torxes i van caminar en manifestació i sota el lema «Ens cuiden les amigues, no la policia» fins a la comissaria dels Mossos.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA