AJUTS A L'ESTIU

Terrassa tindrà 165 places 100% subvencionades per als casals d'agost

A més, el programa de targetes moneder d'agost beneficiarà 200 famílies

casal-terrassa

casal-terrassa / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els casals d’agost començaran l’1 d’agost amb 225 places. D’aquestes, 165 estan cobertes per nens derivats pels serveis socials municipals, que cobreixen el 100% del cost de la seva plaça. La resta corresponen a places obertes destinades a nens que no siguin usuaris dels serveis socials o no estiguin vinculats a les entitats de lleure organitzadores. Aquestes places estan subvencionades al 50% del seu cost.

El casal que donarà el tret de sortida seràl’Esplai La Fábrica, que obrirà les portes de l’1 d’agost al 30 d’agost.L’INSOC Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada oferiran casals del 5 al 30 d’agost, mentre quel’Esplai Can Parellada començarà el 12 d’agost i s’allargarà fins a finals de mes.

Finalment,l’Esplai Tu Triesoferirà aquests casals del 26 d’agost al 6 de setembre, tots dos inclosos. “La implicació de les entitats de lleure representa un valor afegit al projecte, gràcies al seu coneixement de l’entorn i el territori, així com a la seva experiència en la feina amb la infància des de l’educació en valors”,expliquen des del consistori. 

Targetes moneder per a l’autogestió 

Paral·lelament als casals, els serveis socials municipals, en col·laboració amb la Creu Roja, tornaran a engegar el programa de targetes moneder durant el mes d’agost. Mitjançant aquest programa, “les famílies beneficiàries disposen d’una targeta moneder per nen, que els permet fer la compra en establiments alimentaris convinguts, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia en la compra, així com l’accés a productes frescos”, afirmen des del consistori.

Notícies relacionades

Per rebre aquesta ajuda, les famílies han hagut de participar en accions de formació relacionada amb l’aprofitament del menjar, l’economia domèstica, el reciclatge o la millora dels hàbits alimentaris. “Aquestes accions constitueixen el punt fort del projecte perquè permeten apoderar les famílies en la gestió de la seva vida diària”, afegeixen. Aquest any, els serveis socials municipals han entregat targetes a 200 famílies, amb un total de 312 nens, per al programa específic d’agost.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments