MESURES PER PAL·LIAR LA CALOR

Accés gratuït a la piscina de Vallparadís de Terrassa per afrontar la nova onada de calor

A la comarca del Vallès Occidental el nivell de risc és alt i es preveuen temperatures diürnes superiors als 36 graus entre les 12 h i les 18 h

Els centres cívics Maria Aurèlia Capmany i Alcalde Morera estaran oberts perquè gent amb pocs recursos es puguin refugiar en un espai condicionat

piscina-vallparadis

piscina-vallparadis

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa ha adoptat tota una sèrie de mesures preventives davant d’una nova onada de calor, algunes amb caràcter excepcional. Una d’elles és la instal·lació de dos inflables d’aigua a la zona de les Hortes dels Frares, al parc de Vallparadís, d’ús lliure controlat per monitors, i que estaran disponibles dimarts 23 i el dimecres 24 de juliol, de 12 a 18 h. “Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’adults, ja que l’ús d’aquestes instal·lacions serà sota la responsabilitat de les persones usuàries”, expliquen des de l’Ajuntament.

La segona mesura de caràcter extraordinari ésl’accés gratuït a la piscina municipal del Parc de Vallparadís per a “les persones incloses en els col·lectius de risc”, és a dir, persones majors de 65 anys; persones amb capacitats diverses, i nadons i menors de 7 anys acompanyats d’una persona adulta. Aquesta mesura serà efectiva el dimarts 23 i el dimecres 24 de juliol, de 10.30 a 18 h, i respectant l’aforament del recinte.

Nova onada de calor

El migdia de dilluns passat, 22 de juliol, es va iniciar un nou episodi d’onada de calor que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durarà fins dijous, dia 25 de juliol. A la comarca del Vallès Occidental el nivell de risc és alt i es preveuen temperatures diürnes superiors als 36 graus entre les 12 h i les 18 h, mentre que les nocturnes seran de 20 graus.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Terrassa ha activat novament els protocols d’actuació municipal i els consells dirigits a la ciutadania una vegada la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Territorial de Protecció Civil (Procicat). Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) també han alertat davant d’un risc potencial d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures i la baixa humitat. 

La Policia Municipal col·labora de manera activa amb Serveis Socials i Creu Roja, ja que "han activat el protocol de calor per fer un seguiment acurat dels col·lectius i les persones més vulnerables", expliquen des de l’Ajuntament. El personal municipal que treballa a l’aire lliure també ha rebut les recomanacions bàsiques d’autoprotecció davant de la intensa calor.

Habilitació d’espais amb aire condicionat

En aquests episodis de calor intensa, el servei de Protecció Civil aconsella als ajuntaments que facin una previsió de llocs frescos o que posin a l’abast dels ciutadans sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús. També recomanen que es tingui especial vigilància dels majors de 75 anys sense recolzament familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin d’estar a l’aire lliure i fer-hi activitat física (incloses les activitats laborals) i també persones amb malalties cròniques.

Notícies relacionades

En el cas de Terrassa, l’Ajuntament ha previst punts d’acollida als centres cívics Maria Aurèlia Capmany (avda. d’Àngel Sallent, 55) i Alcalde Morera (plaça de Can Palet, 1) que estarien disponibles per aquelles persones que no puguin trobar espais amb temperatures més baixes pels seus propis mitjans. A més, algunes biblioteques modifiquen els seus horaris. Així, des d’ahir i fins dimecres, la Biblioteca Central (BCT) farà horari continuat (de 10 h a 20.30 h) i la BD6, de 14 h a 20 h.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA