Torra promet «abocar-se amb el sector de l'automoció» en la inauguració d'un centre de Moventia a Terrassa

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, insisteix que l'obertura del concessionari és una «molt bona notícia» per a la cocapital vallesana que confirma «la visió de futur» del grup

El president defensa les sagues familiars empresarials com Moventia com un «tresor valuosíssim» després d'una inversió de 15 milions d'euros a la cocapital vallesana

torra

torra

2
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha promès que el Govern s’abocarà amb el sector de l’automoció, que representa el 10% del PIB català i que ocupa unes 150.000 persones, en la inauguració d’un centre d’automoció de la companyia Moventia a Terrassa, que ha suposat una inversió de 15 milions d’euros.

Les noves instal·lacions, de més de 21.200 metres quadrats, amb capacitat per exposar-hi 300 vehicles de les marques Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Cupra i Volkswagen Comercial, donaran feina a un centenar de persones. En el discurs de clausura de l’acte inaugural, Torra ha reivindicat la bona marxa de l’economia catalana i ha remarcat que les petites i mitjanes empreses i les sagues familiars empresarials com Moventia són un “tresor valuosíssim” per a Catalunya.

Torra ha demanat que s’allunyin els debats “apocalíptics” sobre la salut del teixit econòmic català. “Tenim una economia robusta, en marxa i un país disposat a afrontar qualsevol repte democràtic”, ha apuntat.

L’automoció com a motor de Catalunya

A més, el president ha reivindicat l’automoció com a “vital per a Catalunya”, i ha promès que el Govern oferirà solucions en un moment disruptiu pel sector i ha posat com a exemple iniciatives com el Centre de Formació d’Automoció de Martorell.

Torra també ha afirmat que el teixit industrial amb sagues familiars és un fet “excepcional i singular” de Catalunya i ha recalcat el recolzament “absolut” del Govern als empresaris i emprenedors “que generació rere generació són capaços no només de preservar un llegat sinó de tenir una ambició de futur”.

També ha participat en la inauguració l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que ha insistit que l’obertura del concessionari és una “molt bona notícia” per a la cocapital vallesana que confirma “la visió de futur” del grup Moventia, fundat a Sabadell el 1923. “A Terrassa volem ser bons socis de bones empreses com Moventia”, ha indicat, abans d’assegurar que l’ajuntament agraeix l’aposta per la sostenibilitat de les instal·lacions, que compten amb filtres solars als vidres per evitar el cost de la climatització. “La lluita contra el canvi climàtic també implica les empreses”, ha afegit.

Moventia reivindica que les empreses catalanes “no són com les de l’Ibex 35”

En el seu torn, el president del grup Moventia, Miquel Martí s’ha mostrat “orgullós” de comptar amb empreses que “tenen la seu a Catalunya” i d’apostar per l’automoció. En aquest sentit, ha apuntat que cap mitjà de transport “s’hauria de demonitzar” perquè tots són “necessaris” i ha demanat a les administracions que “preservin i cuidin” el sector de l’automòbil, que és “una joia” per a Catalunya, segons la seva opinió.

Notícies relacionades

El propietari de la companyia de mobilitat ha reivindicat que el grup és una empresa familiar i ha assegurat que aquestes sagues empresarials són l’“ADN” del teixit econòmic de Catalunya. “El teixit empresarial de Catalunya no té res a veure amb l’Ibex 35”, ha assegurat, abans de reclamar que no pugin impostos com el de successions, cosa que perjudicaria l’empresariat català.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA