CULTURA A L'ESTIU

Arriba a Terrassa el cicle de cultura estiuenca Fem l'Estiu 2019

El programa, que finalitzarà l'11 de setembre, porta a a la capital vallesana activitats totes les setmanes, de dimecres a divendres.

fem-estiu

fem-estiu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 11 de juliol, arriba a Terrassa el cicle Fem l’Estiu 2019, que planteja un ampli ventall de propostes culturals i lúdiques que “conviden a sortir al carrer i a disfrutar més intensament de la ciutat al llarg dels mesos d’estiu”, segons expliquen des del consistori.

Música, teatre, circ, màgia, patrimoni, activitats infantils...  El programa, que finalitzarà l’11 de setembre, porta a Terrassa activitats totes les setmanes, de dimecres a divendres. En el marc de la iniciativa, hi ha un conjunt de propostes de petit format protagonitzades per artistes i companyies locals de diferents disciplines artístiques, pensades per a tota mena de públics: dels més petits als més grans, sense oblidar les especialment destinades a un públic més familiar.

Diferents tipus de propostes segons el dia de la setmana

Així, el Fem l’Estiu 2019 ofereix tres tipus de propostes, en funció del dia de la setmana: els dimecres estan destinats a la programació de caràcter més generalista i familiar; els dijous, els grans protagonistes són els concerts del cicleSons del Temps, una combinació de música i patrimoni de diferents èpoques, i els divendres, el Fem l’Estiu tanca la setmana amb una programació pensada “per a tota mena de públics”.

El cicle presenta, doncs, una oferta “caracteritzada pel talent dels artistes, de formacions i de grups egarencs, per la diversitat, per la voluntat d’arribar a tota mena de públics i per la seva presència a escenaris situats als diferents districtes de la ciutat”, afirmen des de l’ajuntament.

Els esdeveniments més destacats

L’11 de juny, tindrà lloc el primer esdeveniment del cicle:‘Refresc del patrimoni. Per sucar-hi pa’,una de proposta a càrrec del Museu de Terrassa que convida a conèixer la història de l’alimentació, els hàbits o els mètodes de conservació dels aliments que utilitzaven els nostres avantpassats. El Museu també acull un altre esdeveniment:‘Itinerari de la Guerra Civil a Terrassa’.En aquest últim cas, l’activitat tindrà lloc el dijous 18 de juliol.

Les arts escèniques també tindran el seu protagonisme al llarg del cicle. La companyia Anna Confetti oferirà el seu espectacle en un esdeveniment de teatre al carrer, de la mateixa manera que la Companyia Fèlix Brunet, que actuarà el 21 d’agost. Sobre els escenaris, hi ha programats tres espectacles de marionetes: ‘La llegenda del drac d’Egara’ (19 juliol), ‘Contes de gel’ (9 d’agost) i ‘L’egoisme gegant’ (14 d’agost). També s’oferirà un espectacle de màgia el 2 d’agost, de la mà de Màgic Sergio.

Notícies relacionades

El clown tindrà un paper destacat en el Fem l’Estiu 2019. Al llarg dels mesos d’estiu, es podrà assistirà a dos espectacles de clown a Terrassa. El primer serà l’1 d’agost i anirà de la mà de la companyia Mortelo & Manzani, i el segon, el 7 d’agost, és espectacle a càrrec de Mô Clown.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA