Anar al contingut

CULTURA A TERRASSA

El Tricicle, Los Vivancos i Sofía Ellar, caps de cartell de la nova temporada del Centre Cultural Terrassa

També destaquen els concerts de Gerard Quintana i Judit Neddermann o la nova producció de María Rovira basada en el Rèquiem de Mozart

Després de l'èxit de la temporada de primavera amb 22.117 espectadors, el Centre ha dissenyat una programació per a la tardor que destaca per la seva varietat

ACN

El Tricicle, Los Vivancos i Sofía Ellar, caps de cartell de la nova temporada del Centre Cultural Terrassa

David Ruano

El Tricicle, Los Vivancos i Sofía Ellar són els caps de cartell de la nova temporada de tardor del Centre Cultural Terrassa, que compta amb una vintena de propostes de gèneres i estils molt diversos. La programació també inclou dos concerts íntims de Gerard Quintana i Judit Neddermann i la comèdia ‘Orgasmes’ de Roger Pera i Angela Monge.

Quant a la dansa, destaca la producció basada en el Rèquiem de Mozart que Maria Rovira i Crea Dance Foundation posaran sobre l’escenari després de l’èxit que va suposar l’adaptació de Carmina Burana. A més, l’American Ballet i els prestigiosos ballarins Isabella Boylston i James Whiteside interpretaran un espectacle que repassa algunes de les coreografies més emblemàtiques de la dansa clàssica, i Patricia Guerrero acostarà la màgia del flamenc al públic egarenc.

Després de l’èxit de la temporada de primavera

Després de tancar la temporada de primavera amb 22.117 espectadors, cosa que suposa un nou rècord, el Centre Cultural Terrassa ha dissenyat una programació per a la pròxima tardor que destaca per la varietat i segueix les línies ja consolidades com són els espectacles familiars, la temporada simfònica, els monòlegs, els cantautors catalans i la dansa.

El tret de sortida el donarà el trio format per Paco Mir, Joan Gràcia i Carles Sans, que repassarà els seus millors esquetxos després de 40 anys als escenaris amb l’espectacle ‘Hits’, del quan només queda una entrada a la venda.

La proposta ‘Nascuts per ballar’ de la companyia Vivancos és una altra de les grans apostes. “Posaran sobre l’escenari totes les seves virtuts, el flamenc, el claqué, la música en viu i ho faran amb una estructura metàl·lica de la qual fins i tot es penjaran de cap per avall per ballar”, ha detallat Adrià Fornés, director artístic del Centre Cultural Terrassa.

En aquest sentit destaca el concert que la cantautora Sofía Ellar, de només 25 anys, oferirà en el marc de la gira ‘Bañarnos en vaqueros Tour’. “Ha demostrat que és un talent amb la música, però també amb l’autogestió del seu treball editant-se dos discos i també tenint més de tres milions de visualitzacions a Youtube”, va explicar Fornés.

Més espectacles 

El programa també inclou diverses propostes d’humor i monòlegs, com el muntatge ‘Orgasmes’ de Joan Pera i Angela Monge; la nova obra d’Andreu Casanova ‘Tinder Sorpresa’ que es presenta com un safari còmic per tota la selva d’aplicacions soltes que existeixen; o ‘Eslips inside’, una atracció acrobàtica de la mà d’Obidok que va guanyar el Gran Premi del Jurat del Festival de Clown de Milà 2009.

En el pla musical, un dels grans protagonistes serà Gerard Quintana, que portarà a l’escenari egarenc el seu muntatge ‘Intocables’ en el qual repassa cançons que han ajudat a transformar la realitat al llarg de les últimes dècades. Així, interpretarà temes de John Lennon, Sex Pistols, Albert Pla o Bob Dylan, entre d’altres. Quintana actuarà a la sala d’actes “en un format més íntim”, segons ha apuntat Fornés. També oferiran un concert en aquest espai les germanes Neddermann, que arribaran a Terrassa el mes de desembre.

Les actuacions de Sirex, la cantant Beth, el tribut a John Williams de la Orquesta simfònica del Vallès o el tradicional Festival de Valsos i Danses, són altres de les propostes destacades en l’àmbit musical.

La presència de la dansa

Quant a la dansa, sobresurt la nova col·laboració amb la coreògrafa Maria Rovira, qui després d’assolir un gran èxit amb la seva proposta de Carmina Burana, torna a l’escenari egarenc amb un espectacle al voltant el Rèquiem de Mozart interpretat per Crea Dance Foundation. “De nou podrem girar l’escenari i 300 localitats seran enmig de l’espectacle on també hi haurà els cors, l’orquestra i els solistes”, ha explicat el director artístic del Centre Cultural.

El flamenc de Patricia Guerrero serà un altre dels reclams. La ballarina arribarà el mes de novembre amb ‘Catedral’, un espectacle que convida a reflexionar sobre el paper de la religió en les dinàmiques d’opressió de la dona. “Un dels moments més sublims és quan dos germans, un tenor i un contratenor, canten una òpera barroca i ella la balla”, ha comentat Fornés, que també destaca la vetllada dedicada a la dansa clàssica a càrrec de l’American Ballet i dos dels seus grans ballarins: Isabella Boylston i James Whiteside.

Diversos muntatges dirigits al públic familiar, com la història del geperut de Notre-Dame català, ‘Josafat’, el concert de Macedònia o el nou musical de la productora valenciana Trencadís, que aquesta vegada arriba amb una adaptació d’‘Alicia al país de les meravelles’, completen el programa.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Ajuntaments