VIOLÈNCIA MASCLISTA

Desenes de persones es concentren a Terrassa per condemnar l'assassinat de Mònica Borràs

Al voltant de 300 egarencs s'han manifestat contra el presumpte feminicidi amb el lema "ens volem vives i amb vides dignes"

borrs

borrs

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Desenes de veïnes i veïns s’han concentrat a Terrassa per condemnar l’assassinat de Mònica Borràs, una dona de 49 anys desapareguda des de l’agost del 2018. La manifestació es va convocar després que els Mossos d’Esquadra trobessin un cos sense vida al domicili de Jaume Badiella, assassí confés i exparella de Borràs, la qual cosa suposa un presumpte cas de feminicidi.

Amb el lema "ens volem vives i amb vides dignes", al voltant de 300 egarencs, segons dades de la policia local, s’han concentrat davant l’Ajuntament de la cocapital vallesana. Després del discurs inicial a càrrec del Comité de la Vaga General Feminista de Terrassa, els assistents han arrencat amb crits amb càntics feministes: "si en toquen una, ens toquen a totes" i "visca, visca, visca, la lluita feminista" (visca la lluita feminista).

Seguidament, la manifestació ha continuat en silenci alguns minuts per reiterar la condemna al cas de Mònica Borràs.

Minut de silenci a l’Ajuntament

A les 12 h del dijous 20 de juny, l’Ajuntament de Terrassa també ha convocat una concentració per guardar un minut de silenci com a"mostra de condol i rebuig pel presumpte feminicidi comès a la ciutat".

A primera hora del matí, ja s’havia reunit la Taula de Feminicidis de la ciutat, composta per: Núria Marín, regidora de Polítiques de GènereXavier F. Riveroregidor de Seguretat; la policia municipal i els Mossos d’Esquadra.

Segons han explicat des de l’Ajuntament, ara per ara, la Taula "estarà a l’espera dels resultats de les investigacions policials", ja que falta que l’autòpsia confirmi que el cadàver trobat pertany a Borràs, i de l’aixecament del secret de sumari que manté el jutge encarregat del cas.  

Per la seva banda, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha afirmat que "és molt important que estiguem units i unides en casos com aquests, que ens colpegen com a persones i com a societat." El primer edil també ha expressat estar "consternat i profundament trist" pels fets esdevinguts i ha enviat el seu "escalf" a la família de Borràs.

La resposta del Govern

"El Govern condemna el feminicidi d’una dona de Terrassa presumptament víctima de la violència masclista", han declarat des de la Generalitat en un comunicat. A més de la condemna per part del Govern, l’Institut Català de Dones (ICD) també ha convocat un minut de silenci davant la seva seu a Barcelona.

Notícies relacionades

Núria Balada, presidenta de l’ICD, ha reiterat en nom del Govern que "per erradicar la violència masclista, no hem de permetre cap tipus de manifestació de violència contra les dones" i avançar així cap a la "igualtat efectiva entre homes i dones.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA