ESTUDI DE LA UNIÓ EUROPEA

Terrassa acull la 14a edició del Curs d'Estiu sobre la Unió Europea

Entre el 25 de juny i el 16 de juliol es duran a terme quatre sessions a càrrec d'experts que abordaran temes d'actualitat en l'àmbit europeu

zentauroepp44144731 ep 055702i  estrasburgo  francia   04 07 2018   fotograf a f190506193833

zentauroepp44144731 ep 055702i estrasburgo francia 04 07 2018 fotograf a f190506193833 / MARC DOSSMANN EUROPEAN PARLIAM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dimarts 25 de juny s’inicia la 14a edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea a Terrassa. Unes sessions que es duran a terme fins al 16 de juliol organitzades pelServei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament. “Les sessions tenen l’objectiud’aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula alguns dels temes més rellevants i d’actualitat dins l’àmbit europeu”, expliquen des de l’ajuntament.

En aquesta nova edició del curs, quatre experts de diverses institucions portaran a terme una sèrie de conferències sobre temes d’interès vinculats a la Unió Europea, coml’Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’Europa de les ciutats i la ciutadania, el pilar europeu dels drets socials i el paper del Parlament Europeu a la Unió Europea.

El programa de la 14a edició

La primera de les sessions del curs tindrà lloc el dimarts 25 de juny a la Biblioteca Central de Terrassa amb el títol 'Europa i l’Agenda 2030' i anirà a càrrec de Federico Buyolo, director del’Oficina de l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya a Madrid.

Els dies 2, 9 i 16 de juliol, tindran lloc les tres sessions restants del curs, a la mateixa Biblioteca Central de Terrassa, entre les 18.30 i les 20 h:  'Construint una Europa Social’, a càrrec de Sonia Fuertes, presidenta de la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS); 'La UE i les ciutats: Com les ciutats fan que Europa sigui millor per a la ciutadania', a càrrec de Marta Marcuzzi, coordinadora de les ciutats membres de la xarxa EUROCITIES a Brussel·les i '¿Quin hauria de ser el rol del Parlament Europeu a la Unió Europea?' a càrrec de Montserrat Pi, doctora en Dret i professora titular de Dret Internacional Públic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Un miler de persones ha passat pels cursos

Durant aquest any, s’han inscrit ja una quarantena de persones que rebran, al finalitzar les sessions, un certificat d’assistència atorgat per l’Ajuntament de Terrassa i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, si acrediten un mínim d’assistència a tres de les quatre sessions.

Notícies relacionades

Durant el curs, es repartirà entre les persones assistents documentació diversa editada per les institucions comunitàries i organitzacions especialitzades. En el conjunt de les 13 edicions anteriors, hi han participat prop d’un miler de persones.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA