PATRIMONI CULTURAL

La Generalitat de Catalunya declara Bé Cultural d'Interès Nacional el Vapor Aymerich, Amat i Jover de Terrassa

L'actual seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya passa així el llindar dels Béns Culturals d'Interès Local i l'Espai de Protecció Arqueològica

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’antiga fàbrica Vapor Aymerich, Amat i Jover, actualment seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

La fàbrica de Terrassa ha entrat així a formar part dels béns d’interès en la categoria de monument històric, privilegi que ja tenen edificis com l’amfiteatre i les muralles de Tarragona. La categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional reconeix els “béns més rellevants del patrimoni cultural català”, segons la web de la Generalitat. D’aquesta manera, passa el llindar dels Béns Culturals d’Interès Local i l’Espai de Protecció Arqueològica, una categoria inferior.

Una fàbrica històrica

Notícies relacionades

La fàbrica tèxtil Vapor Aymerich, Amat i Jover es va inaugurar el 1908. Els seus propietaris van encarregar la seva construcció a l’arquitecte modernista Lluís Muncunill i, l’any 1915, ja hi treballaven fins a 400 persones, segons publica el MNACTEC. La fàbrica és un dels símbols de la indústria tèxtil més rellevants de Catalunya. La seva activitat va cessar el 1978, i cinc anys més tard va ser adquirida per la Generalitat de Catalunya.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA