PACTES POSTMUNICIPALS

Jordi Ballart prioritza ERC per formar un Govern "fort i progressista" a Terrassa

El líder de Tot per Terrassa ha recordat que entre la seva formació i ERC sumen 15 regidors, un més dels necessaris per a la majoria absoluta

Alfredo Vega nega taxativament les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació sobre una possible coalició per desbancar Ballart

Jordi Ballart, exalcalde de Terrassa.

Jordi Ballart, exalcalde de Terrassa. / ACN

3
Es llegeix en minuts
ACN

L’exalcalde de Terrassa i guanyador de les eleccions municipals, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) s’ha mostrat satisfet pel recolzament rebut per part de la ciutadania de Terrassa en les eleccions municipals del 26-M i ha assegurat que, malgrat que durant la campanya ja tenien bones sensacions, no s’esperaven "un resultat històric amb 10 regidors" com el que finalment ha obtingut la seva formació.

Ballart ha explicat que, després d’analitzar els resultats, dimarts passat, 28 de maig, va obrir una ronda de contactes informals amb la resta de formacions polítiques. La primera d’aquestes trobades ha sigut amb l’alcaldabled’ERC,  Isaac Albert, la seva principal opció a l’hora de configurar el govern "fort i progressista" que necessita la ciutat.

En aquesta línia ha recordat que la majoria absoluta en el ple egarenc se situa en 14 regidors, i ha indicat que els 10 de Tot per Terrassa i 5 d’ERC superarien aquesta xifra. "És fàcil agafar la calculadora i fer números", va indicar Ballart, que ha assenyalat que un pacte amb el PSC, que té 7 regidors, "seria impossible, per l’històric i pel tipus de campanya que han fet". Amb tot, ha reconegut que els socialistes són el principal partit de l’oposició i es va mostrar disposat a dialogar durant el mandat "per arribar a consensos en els grans temes de ciutat".

Retreu a Vega que vulgui fer "un pacte de perdedors"

Jordi Ballart considera que la suposada proposta del PSC que, segons han publicat alguns mitjans locals, passaria per impulsar un govern alternatiu amb Junts per Terrassa i ERC, seria "un pacte de perdedors fruit de la ràbia ".

En una entrevista amb l’ACN, l’exalcalde s’ha mostrat sorprès davant d’aquest escenari perquè des del seu punt de vistano es correspon "amb la política que demana la gent". Així mateix, ha carregat contra el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "per dir que farà tot el possible perquè ERC no s’apoderi de l’alcaldia a Barcelona" i en paral·lel "voler donar suport a un alcalde independentista a Terrassa ". Per tot això ha exigit als partits que siguin "coherents" amb els pactes que defensen.

"Les urnes han sigut molt clares a Terrassa; hi ha un partit que ha guanyat les eleccions de forma incontestable amb 10 regidors, i una altra força que ha fet una pujada important, que és ERC", ha afirmat Ballart.

Projecte 100% municipalista

L’exsocialista ha atribuït l’èxit de la seva candidatura que molts ciutadans "han quedat captivats per la mateixa essència d’un projecte 100% municipalista". Ballart opina que moltes persones s’han identificat amb aquesta nova manera de fer política "més humana i transparent" i ha afegit que, en certa forma, Tot per Terrassa "ha municipalitzat la ciutat".

Així mateix ha destacat el caràcter plural de Tot per Terrassa, que ha aconseguit aglutinar persones d’àmbits i ideologies molt diverses. "Sempre ho hem dit, no som ni independentistes ni espanyolistes, som 'terrasenquistes", ha remarcat.

Alfredo Vega desmenteix les intencions de pacte

El cap de llista del PSC i actual alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, nega taxativament les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, que apunten que hauria plantejat un govern alternatiu amb Junts per Terrassa i ERC per evitar que Jordi Ballart sigui alcalde. "Nosaltres no hem promès cap alcaldia ni hem jugat a fer coalicions estranyes", va remarcar l’encara alcalde de la ciutat en una entrevista amb l’ACN.

Notícies relacionades

Vega es va mostrar molt molest amb aquestes "invencions" que afirma que no responen ni a les seves intencions ni a les del seu partit. En aquesta línia, ha anunciat que posava el seu càrrec a disposició del PSC en una reunió que la formació farà per analitzar els resultats del 26-M. Amb tot, ha assegurat que ara per ara no pensa en dimitir.

Mésnotícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA