AUTOBUSOS DE TERRASSA

Terrassa debatrà en un ple extraordinari si amplia el servei d'autobusos urbans

Entre les mesures es preveu augmentar la freqüència de les línies principals i ajustar els horaris a altres serveis

L'Ajuntament afirma que la mesura ajudaria a reduir un 12% l'ús del vehicle privat a la ciutat

autobuses-terrassa

autobuses-terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ampliació del servei, prevista a partir del 3 de juny, pretén incrementar l’oferta perquè creixi la demanda i “guanyar usuaris en aquest mitjà de transport a Terrassa per contribuir a reduir un 12% l’ús del vehicle privat com contempla el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa”, expliquen des de l’Ajuntament.

L’aprovació de l’expedient d’ampliació del servei de transport públic urbà de viatgers de Terrassa és un dels punts que es discutiran a la sessió plenària de caràcter extraordinari que tindrà lloc el dijous 9 de maig.

Els canvis del servei

Entre les mesures que s’implementaran per oferir un millor servei a les persones usuàries, destaca incrementar la freqüència de pas de les línies L1, L2, L3 i L9, i en altres línies, aportar vehicles de reforç en les hores punta.

La mesura també inclou ajustar els horaris del servei actual a les demandes de connexió amb l’inici del servei de les línies ferroviàries S1, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i R4, de Renfe. Des del consistori apunten que aquesta mesura permetria als egarencs disposar del servei d’autobús des de primera hora del matí fins a passades les 22 h.

"Un altre objectiu és ampliar la cobertura horària de la línia LH per millorar, d’aquesta manera, les entrades del primer torn dels treballadors de l’Hospital de Terrassa, fent que l’LH arribi abans de les 6 del matí", afirmen des de l’Ajuntament.

El marc de la reforma

Notícies relacionades

Aquestes mesures s’incorporen dins del present contracte per a la gestió i explotació del servei de titularitat municipal de transport públic col·lectiu i urbà de viatgers a Terrassa, vigent entre l’Ajuntament i Transports Municipals d’Egara SA (TMESA). El pressupost anual del servei, de l’1 de gener al 31 de desembre del 2019, és de 14.816.703,51 euros i l’aportació anual de l’Ajuntament és de 7.349.143,32 euros.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments