RECUPERACIÓ CULTURAL

Terrassa inicia els treballs per a la conservació dels murals i ceràmiques de l'artista Julio Bono

En una primera fase s'han extret les obres de l'interior de l'antiga discoteca Liben's i, posteriorment, es recuperaran les situades a la façana de l'edifici

Les seves obres es troben a ciutats de tot el país, com Barcelona, Madrid, Bilbao i Tenerife

discoteca-libens

discoteca-libens

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs per a la recuperació i conservació de les peces de ceràmica de l’artista Julio Bono situades a l’interior de l’antiga Discoteca Liben’s. Les obres, datades del 1978, decoraven l’interior d’aquest espai amb motius geomètrics i amb al·lusions a la música.

Els treballs de recuperació de les peces, realitzats per un grup d’experts del Museu de Terrassa, es van iniciar amb “un exhaustiu reportatge fotogràfic” de les obres que decoraven l’interior i l’exterior de l’edifici. Un treball que servirà per dur a terme la documentació de les peces així com també l’argumentació històrica al voltant de l’edifici.

En una segona fase es va dur a termel’extracció de les peces ubicades a l’interior de l’edifici i, una vegada iniciades les obres que afectaran l’immoble, es procedirà a rescatar les obres que conformen els murals que decoren l’exterior.

Quant a les obres d’art que decoren les dues façanes exteriors de l’edifici, l’Ajuntament de Terrassa preveu poder recuperar-les una vegada s’iniciïn les obres de demolició a l’interior de l’immoble. Després de documentar-les, les obres que conformen aquests murals exteriors es ressituaran a la façana del recinte firal de Terrassa

La trajectòria de l’artista Julio Bono

Julio Bono i Peris va viure a Catalunya des de molt jove, on va destacar com a artista plàstic, pintor, escultor i ceramista. Va despuntar especialment en l’àmbit de la ceràmica vidrada de gran mida aplicada a l’arquitectura.

A Terrassa, s’han documentat un total de quatre edificis decorats amb obres de l’artista: l’antiga Discoteca Liben’s, els edificis de pisos Dacosta 1 i Dacosta 2, la Mecánica Egarense SA i un edifici situat a la cantonada dels carrers d’Alexandre Bell Isaac Peral.

Notícies relacionades

Les seves obres murals també decoren espais en moltes altres ciutats coml’Aeroport de Màlaga, les estacions de Chamartín (Madrid), Santander, i Sants (Barcelona), la plaça Thurtinaga (Bilbao) ol’Ajuntament d’Adeje (Tenerife), entre d’altres.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments