PREMIS LITERARIS

L'Ajuntament de Terrassa i l'Ateneu Terrassenc convoquen el 'X Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet'

El Concurs de Narracions Curtes arriba a la seva primera dècada i pren rellevància perquè es compleixen 100 anys del llegat de Soler i Palet a la ciutat

L'historiador i polític Soler i Palet va ser president de l'Ateneu Terrassenc i fundador del primer certamen literari de la ciutat

foto 3464686

foto 3464686

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del’Ateneu Terrassenc, obre la convocatòria per alX Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet. El certamen està obert a totes les persones majors d’edat que visquin a Terrassa o que estiguin vinculades a la ciutat per motius laborals o d’estudi.

El jurat seleccionarà un màxim de 10 relats, dels quals sortiran els tres guanyadors. Aquests relats seran publicats en format de llibre electrònic. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el 19 de novembre, en un acte públic a la Biblioteca Central de Terrassa.

Centenari del llegat de Josep Soler i Palet

El Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, que arriba a la seva primera dècada, aquest any pren una rellevància especial a causa que es compleixen 100 anys del llegat de Soler i Palet a la ciutat. Josep Soler i Palet (1859-1921), historiador, polític, advocat i mecenes cultural, va deixar a la ciutat un important patrimoni, especialment quant al seu fons documental i la seva col·lecció d’art, que constitueixen l’origen de les biblioteques públiques de la ciutat i del Museu de Terrassa.

També va ser president de l’Ateneu Terrassenc, des d’on va impulsar el primer certamen literari que es va celebrar a Terrassa. L’Ateneu es va fundar el 1879 sota el nomd’Ateneu Lliure de Terrassa i va ser l’any 89 quan va adoptar el nom actual, un any abans que Soler i Palet fos nomenat president.

La primera iniciativa de Josep Soler i Palet va ser la creació d’un certamen literari, el primer que es va organitzar a tota la ciutat. Una altra fita del polític i historiador va ser la recopilació de més de 10.000 volums a la biblioteca de l’Ateneu.

Els premis del certamen

Notícies relacionades

El primer premi serà una targeta regal de La Casa del Llibre (El Cau Ple de Lletres) per valor de 120 euros. El segon, una targeta regal de la Llibreria Cinta per valor de 80 euros; i el tercer premi constarà de tres llibres, de la llibreria La Temerària. Les persones autores dels deu textos seleccionats també rebran dues entrades cada una per al’Auditori Municipal, el Teatre Principal o el Teatre Alegria.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments