Sentència

El TSJC dona la raó a la Generalitat en l'aplicació dels descomptes a la C-16

El Tribunal desestima el recurs presentat per Autema i confirma la legalitat de la modificació de la concessió

17692921 591

17692921 591

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona la raó a la Generalitat en l’aplicació delsdescomptes a l’autopista C-16, que va suposar la modificació de la concessió. Autema va interposar dos recursos després que l’executiu aprovés, el 2015 i el 2016, un sistema de descomptes per als usuaris del tram que uneix Terrassa i Manresa, per millorar la mobilitat i l’eficiència del corredor en l’entorn de la capital del Bages i la descongestió de la C-55.

El Govern català va aprovar el sistema de descomptes mitjançant el decret 161/2015 de modificació de la concessió administrativa per a la construcció, conservació i explotació de l’autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Vallès-Terrassa-Manresa, que després es va ampliar al decret 337/16, de modificació del primer. Autema, no obstant, va presentar recurs al considerar que el canvi no s’ajustava a la legalitat.  

Ara, en la sentència, el tribunal confirma que el Govern tenia la legitimació i legalitat per a la modificació concessional i considera que les al·legacions efectuades per Autema no estan acreditades ni justificades. Afegeix que els dos decrets es van aprovar amb tota la legalitat de procediment i de justificació econòmica i jurídica, amb total ajustament a la legislació vigent.

Notícies relacionades

La sentència ha sigut emesa per unanimitat de tots els magistrats de la secció cinquena. Condemna la concessionària a uns costos de fins a un màxim de 5.000 euros. Contra aquesta resolució, Autema pot interposar un recurs de cassació.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Autopistes