Ciutat creativa

Terrassa crearà una aplicació per promoure el turisme cinematogràfic

La iniciativa s'emmarca en l'aposta del municipi pel sector audiovisual i la seva incorporació a la xarxa de ciutats creatives de cine de la Unesco

foto 3464686

foto 3464686

2
Es llegeix en minuts
ACN

Terrassa treballa per posar en marxa una aplicació que permeti promoure el turisme cinematogràfic a la ciutat. L’eina permetrà fer rutes i visitar els llocs que han sigut protagonistes de les produccions que s’han rodat a la capital vallesana.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aposta del municipi pel sector audiovisual, tant en l’àmbit educatiu com en la producció i difusió de continguts vinculats amb aquesta indústria a través de l’Escac, el Parc Audiovisual de Catalunya i l’Arxiu de la Filmoteca de Catalunya, entre altres entitats.

Un any després d’entrar a formar part de la prestigiosa xarxa de ciutats creatives del cine de la Unesco, Terrassa continua treballant per enfortir el posicionament en el panorama audiovisual mundial. Així ho assegura l’alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, que ha indicat que incorporar-se a aquesta plataforma ha sigut “una oportunitat de reconeixement i prestigi” molt important que alhora ha servit per projectar internacionalment Terrassa.

En aquesta línia, destaca les trobades que s’han celebrat amb dotze ciutats membres de la xarxa més i que han servit per crear “llaços de confiança” i “intercanviar experiències”.

El regidor de Cultura, Amadeu Aguado, també ha fet una lectura positiva d’aquest primer any dins de la xarxa i ha avançat que s’està treballant per posar en marxa una aplicació que permetrà fer rutes de turisme cinematogràfic per la ciutat. “Recollirà aquells llocs que han sigut escenaris o protagonistes d’una pel·lícula i els usuaris podran descobrir detalls sobre el film en qüestió i també sobre els actors que hi van participar, entre d’altres”, comenta.

Eix de la Fira Modernista

Una altra de les iniciatives en què s’està treballant és la de convertir el cine en l’eix vertebrador de la Fira Modernista d’aquest any. “És una fira que és transversal, i aquest setè art hi tindrà un paper protagonista fent aquest viatge cap a la Terrassa de 1900”, explica. Alhora s’està treballant en el Centre de Restauració de la Filmoteca de Catalunya per recuperar material que estarà vinculat a aquesta celebració.

L’últim any Terrassa ha promogut diverses iniciatives per acostar el món del cine a la ciutadania. La Taula Local de l’Audiovisual, que reuneix creadors, centres de formació, de producció, l’arxiu cinematogràfic català i entitats socials i sindicals del municipi, ha sigut l’encarregada de coordinar tots aquests projectes.

En l’àmbit local destaca el ‘TRS Fem Cinema’, la primera mostra de cine feta a les aules, cicles i clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat, o la Setmana del Cine, que va tenir lloc a l’octubre i va incloure diverses xerrades i proteccions.

Notícies relacionades

Pel que es refereix a l’àmbit internacional, Terrassa ha participat en diverses trobades dels membres de la xarxa a Itàlia i Polònia i també en unes jornades celebrades recentment a Granada. A més, la ciutat també participa en la creació d’una pàgina web, a iniciativa de Bristol City of Film, en la qual les tretze ciutats creatives de la Unesco de cine podran aportar tota la informació sobre les accions que estan duent a terme.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Cine