Commemoració

Terrassa es compromet a posar fi als brots "masclistes i de discriminació" en el futbol

La ciutat commemora el Dia contra l'Homofòbia en el Futbol després que membres de l'equip de veterans del Terrassa FC insultessin les jugadores de Segona Divisió

foto 3460403

foto 3460403

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Terrassa s’ha mostrat “compromès” a treballar per fer desaparèixer els brots “masclistes, de discriminació i menyspreu” que es produeixen als camps de futbol. Així ho explica l’alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, durant l’acte per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol.

Vega manifesta la seva voluntat de tenir“una ciutat sensibilitzada”perquè no es repeteixin episodis com el que va tenir lloc el 2 de febrer a l’Estadi Olímpic de Terrassa FC, quan membres de l’equip de veterans van insultar les jugadores de la Segona Divisió femenina de l’entitat i de l’EF Viladecavalls. “Són actituds injustes i atempten contra la igualtat de les persones”, ha sentenciat.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, recorda la tradició “esportiva i olímpica” de Terrassa i explica que el Consistori ha dut a terme un acte institucional per commemorar aquesta data per “no seguir aliens a un problema que afecta molts esportistes”. En aquest sentit, defensa la “diversitat afectiva i sexual” dels jugadors i les jugadores.

“Som una ciutat que des de fa molts anys tenim tradició d’esport femení, i que va acollir les primeres jornades de promoció de l’esport femení”,recorda Vega, que ha manifestat que l’Ajuntament està “compromès” amb treballar perquè aquests brots “de discriminació, masclisme i menyspreu” desapareguin.

També comenta que l’executiu local vol “una ciutat molt sensibilitzada perquè aquestes actituds no es puguin produir, perquè són injustes i atempten contra la igualtat de les persones”.

Una cinquantena de persones es van concentrar a les portes de l’Ajuntament de Terrassa per participar en aquest acte institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol. Va comptar amb la intervenció de la regidora LGTBI, Gracia García, i va incloure la lectura d’un manifest a càrrec de les jugadores del Terrassa FC.

Notícies relacionades

El text reclama uns camps de futbol “lliures de masclisme, LGTBIfobia i racisme”, mentre considera que “el món del futbol ha de canviar”, recordant les diferències salarials que existeixen entre els equips masculins i els femenins i els estereotips i insults masclistes que recurrentment han d’afrontar les dones futbolistes.

Més notícies de Terrassa