Salut

Terrassa demana a la Generalitat un full de ruta actualitzat i equilibrat de l'assistència sanitària

L'alcalde Alfredo Vega reclama una planificació integral per a tot el Vallès Occidental que prioritzi la proximitat i la qualitat del servei

190206-alcalde-director-catsalut-1

190206-alcalde-director-catsalut-1 / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, demana a la Generalitat que presenti un full de ruta i una planificació actualitzada i de futur quant a l’assistència sanitària a la ciutat. Un full de ruta, en paraules de l’alcalde "que puguem treballar conjuntament Ajuntament i Generalitat, perquè volem vetllar perquè Terrassa tingui l’atenció que li correspon".

Així mateix, Vega insisteix en la necessitat d’una planificació integral per a tot el Vallès Occidental, que prioritzi la proximitat, la qualitat del servei i l’equilibri entre els proveïdors a tota la comarca, perquè "els municipis del territori puguin tenir la millor atenció sanitària possible, des del punt de vista de qualitat del servei, d’eficiència i eficàcia".

La planificació de futur per a la ciutat de Terrassa que reclama l’alcalde ha de servir per actualitzar el Pacte de Salut firmat el novembre de 2010 entre l’Ajuntament i la Generalitat de Terrassa, i per "definir un nou mapa d’atenció primària a la ciutat".

Construcció de tres nous centres

El pacte ja preveia la construcció de tres nous centres d’Assistència Primària (Can Roca, Avinguda de Barcelona i Rambla 2), dels quals encara no se n’ha construït cap. El Pacte establia també la creació detres noves Àrees Bàsiques de Salut (ABS) al voltant d’aquests centres, i l’ampliació del CAP Nord i del CAP Sud.

Amb l’objectiu de mantenir l’equilibri poblacional, l’alcalde va insistir en la conveniència que el CST opti, com a mitjà propi de la Generalitat, a gestionar el futur CAP de Can Roca, que oferirà assistència primària i comunitària en un territori actualment atès per l’ABS Rambla de Mútua i l’ABS Terrassa Nord del CST. Aquesta decisió "ajudaria a equilibrar la població atesa entre els dos proveïdors de la ciutat, de Mútua i del CST", segons el parer de l’alcalde.

Urgències i llistes d’espera

Les llistes d’espera i l’estat dels serveis d’urgències van ser dos altres temes analitzats. Quant al primer, l’alcalde afirma que "hi ha un abordatge integral del problema de les llistes d’espera, més enllà dels plans de xoc, que l’únic que fan és traslladar el problema d’un servei a un altre, i no contribueixen realment a millorar la situació, que a Terrassa és pitjor que la mitjana de Catalunya."

Quant a la saturació de les urgències, l’alcalde demana que s’habilitin els espais disponibles en les plantes buides de l’Hospital de Terrassa, per atendre persones provinents dels tres serveis d’urgències, i que es concretin dates per a la construcció a la ciutat d’un centre d'Urgències d’Atenció Primària (CUAP), un centre que permetria descarregar els serveis d’Urgències de l’Hospital i de Mútua.

Notícies relacionades

Altres peticions que exposa l’alcalde al director del CatSalut són el desplegament de la Unitat de Trànsit a Terrassa per donar atenció a les persones trans, i d’una Unitat de Referència de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica en Mútua, seguint una instrucció del CatSalut d’agost de 2017.

Més notícies de Terrassa