Cultura

El Festival de Jazz de Terrassa tindrà Kenny Barron, David Murray i Youn Sun Nah

El certamen s'inaugura el 6 de març amb el concert de la catalana Marina Tuset i es prolongarà fins al 24 de març amb 23 actuacions

190215-rp-festival-jazz-1-1

190215-rp-festival-jazz-1-1 / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El 38 Festival de Jazz de Terrassa tindrà com caps de cartell el pianista Kenny Barron, el saxofonista David Murray i la cantant sud-coreana Youn Sun Nah, entre altres artistes.

El certamen, que arrencarà el6 de març amb el concert de la catalana Marina Tuset i que es prolongarà fins al dia 24, comptarà amb 23 actuacions repartides entre més de dues setmanes de festival, de les quals nou són tendències contemporànies, tot i que també hi ha una programació que aposta per la vocació pedagògica i el recolzament als artistes catalans.

Entre els noms que figuren al cartell es troben el saxofonista Ernie Watts; la bateria i compositora Terri Lyne Carrington, que colidera a tres bandes‘The Children of the Light’ amb Danilo Pérez i John Patitucci; la Nit de Blues, que anirà a càrrec de Bernard Alisson Group, el 22 de març a la Nova Jazz Cava; l’estrena de la intèrpret i compositora Meritxell Nedderman, amb el seu projecte elèctric, i Dani Nel·lo amb el seu últim treball ‘Los Saxofonistes Salvajes.Vol. II’, entre d’altres.

Homenatge a Roy Hargrove

Aquesta edició coincideix amb el 60 aniversari del Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals, l’entitat organitzadora, i el 25 de la Nova Jazz Cava, a més ha volgut dedicar el festival al trompetista Roy Hargrove, mort el 2 de novembre passat.

La coordinadora del certamen, Susanna Carmona, ha destacat que l’agenda dissenyada ha aconseguit que “respongui a les expectatives, amb una programació diversa i oberta al jazz de totes les tendències”, tot i que ha remarcat el caràcter més narratiu de la història pròpia per representar l’evolució d’aquest gènere.

Carmona ha repassat algunes xifres del certamen en aquestes gairebé quatre dècades, amb 6.000 músics que han passat per la ciutat i s’han celebrat fins a 6.500 espectacles, 4.213 s’han portat a cap a la Nova Jazz Cava.

Notícies relacionades

A més del programa de concerts, hi ha activitats paral·leles, amb un total de 240 músics entre exposicions, xerrades, cine, jam sessions, concursos i rutes gastronòmiques, entre altres coses.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Jazz