Dansa

Ballarins catalans residents en companyies internacionals actuaran a Terrassa

Aquest cap de setmana oferiran una doble sessió de la 'Gala de ballarins catalans al món'

svetlana-bednenkoweb

svetlana-bednenkoweb

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Ballarins catalans que fan residències en companyies internacionals destacades en el panorama actual es tornaran a trobar al Centre Cultural Terrassa aquest cap de setmana, on oferiran una doble sessió dissabte i diumenge de la 'Gala de ballarins catalans al món’.

Es tracta de la segona edició de l’esdeveniment, en el qual actuaran artistes que treballen al Teatre de Lüneburg i al Leipzig Ballet d’Alemanya; el Ballet Nacional de Noruega; el Ballet Nacional de Moràvia i Silèsia de la República Txeca i el Balletto del Sud d’Itàlia.

Entre alguns dels noms que hi figuren, hi ha Gisela Fontarnau, Mariona García, Núria Salado, Roger Cabrera, Júlia Cortés, Jaume Costa i Ricardo Castellanos. El director del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornès, ha destacat que la gala suposa una "oportunitat única per veure la feina dels ballarins que fruit de l’esforç i la persistència" han arribat a les cases de dansa de més prestigi.

Clàssiques i contemporànies

L’espectacle, que ha venut més de 1.300 entrades i supera el 90% de l’ocupació –l’any passat en va registrar un 87,7%–, tindrà un repertori que anirà des de coreografies clàssiques fins a contemporànies.

La cita forma part de la 36a Temporada BBVA de Dansa, que aquest any ha programat fins a una vintena de funcions entre companyies nacionals i internacionals, entre les quals hi ha els americans Alvin Alley II, Antonio Márquez i estrelles de l’American Ballet Theatre.

La 'Gala de ballarins catalans al món’ és una iniciativa de la directora artística Marisa Yudes, que ha remarcat la dificultat de coordinació que suposa tenir durant dues jornades aquests ballarins.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha agraït la "complicitat" dels directors de les diferents companyies i Yudes ha calculat que aproximadament hi ha 80 ballarins catalans pel món, i per això ha garantit que n’hi haurà més edicions.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Ballet