Anar al contingut

Investigació

Un estudi liderat per Mútua Terrassa assenyala els riscos de tractar la malaltia inflamatòria intestinal amb immunosupressors

Un 5% dels pacients que reben aquests fàrmacs desenvolupen infeccions greus, principal causa de mort

El Periódico

Un estudi liderat per Mútua Terrassa assenyala els riscos de tractar la malaltia inflamatòria intestinal amb immunosupressors

Un estudi liderat per l’hospital universitari Mútua Terrassa conclou que el tractament de la malaltia intestinal inflamatòria (MII) amb medicaments immunosupressors acaba provocant una infecció greu en un 5% dels casos.

La investigació, publicada a la revista ‘Journal of Crohns and Colitis’ ressalta que la teràpia amb fàrmacs que suprimeixen la resposta del sistema immunitari és el factor de risc més important a l’hora de desenvolupar una infecció respiratòria, intestinal o urinària.

Especialment, els malalts d’inflació intestinal tractats amb immunosupressors s’exposen a desenvolupar una infecció greu provocada per herpes zòster i tuberculosi. En aquest sentit, l’estudi alerta que aquestes infeccions són la principal causa de mort en aquests pacients.

L’estudi, anomenat ‘Relevant infections in inflammatory bowel disease, their relationship with immunosuppresive therapy and thir efects on disease mortality’, ha inclòs una mostra de gairebé 7.000 pacients i han participat sis hospitals de tot Espanya.

Més notícies de Terrassa en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA