Cultura

La 22a edició del cicle Terrassa Jazz a Prop vol destacar el paper històric de la dona dins del món del jazz

El cicle proposa vuit concerts gratuïts que tindran lloc fins al 2 de març en diferents espais de la ciutat

jazz-a-prop-1

jazz-a-prop-1

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mercat de Sant Pere va acollir dissabte passat la primera de les actuacions que aquest any s’han programat dins de la 22a edició del Jazz a Prop. Un cicle amb què l’Ajuntament de Terrassa vol acostar i difondre entre la ciutadania un estil musical molt característic i especialment lligat a la ciutat de Terrassa. Amb aquest objectiu, i fins al pròxim 2 de març, s’han programat un total de vuit actuacions gratuïtes en diferents espais de la ciutat amb una oferta musical en què s’ha volgut destacar el paper històric de la dona al món del Jazz i que es posa en relleu amb un destacat protagonisme femení en la programació d’aquest any.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha volgut destacar respecte a l’edició d’aquest any del Jazz a Prop: "El compromís de la regidoria de Cultura de vetllar i d’incloure l’objectiu de paritat en totes les programacions que s’organitzen des del Servei de Cultura municipal. Creiem que el cicle Jazz a Prop és un element clau de divulgació del jazz a tota la ciutadania i, una edició més, reiterem el compromís d’acostar un estil que tant identifica Terrassa a tots els racons de la ciutat".

El primer concert, programat per al dissabte 26 de gener, va ser a càrrec de La Maquinista Dixie Band, un conjunt amb una àmplia trajectòria dins del jazz més tradicional i que es presenta en format de quartet interpretant temes dels anys 20, 30 i 40 al Mercat de Sant Pere, on es farà l’obertura d’aquesta nova edició del Jazz a prop. El mateix dissabte a les vuit de la tarda, el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig va acollir el concert de Maria Betriu Quintet. La cantant egarenca, després dels seus últims treballs discogràfics, presenta una nova formació, fresca i amb experiència, amb l’objectiu de continuar amb el seu projecte de cantar jazz en català.

El dissabte 2 de febrer a les vuit de la tarda al centre cívic de Can Boada serà el torn del jazz més clàssic de la mà d’Angue and Her Hot Jazz Trio, on la cantant, compositora i arranjadora, acompanyada per Federico Mazzanti i Pere Loewe, dos dels músics més sol·licitats de l’escena jazzística, oferiran un variat repertori de jazz tradicional, swing i blues.

Màgia, ritme i força

El dissabte 9 de febrer a les set de la tarda, el Centre Cívic Alcalde Morera serà l’escenari del concert de Big Mama Montse & Sister Marion & Sweet Marta. Tres dones que uneixen el seu talent i les seves veus per compartir amb el públic la màgia, el ritme i la força de les seves interpretacions.

El dissabte 16 de febrer a les vuit de la tarda, la formació Tro portarà el seu jazz modern fins al centre cívic de Can Parellada. Amb aquest segon projecte, la banda, sorgida l’any 2015, es consolida com un projecte amb segell propi i aposta per un repertori de temes i composicions creats pels seus integrants: Joan Casares, Xavi Castillo i Pere Miró.

El dissabte 23 de febrer a les vuit de la tarda, el Centre Cívic President Macià es convertirà en l’escenari de l’actuació del Jazz Mainstream de Magnolia, que presentarà el seu nou treballm ‘This joint’s too hip for me’m amb un repertori de temes propis i composicions originals.

El divendres 1 de març a les vuit de la tarda al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany serà el torn de la formació Champian Fulton Quartet. La gira europea de la cantant i pianista Champian Fulton, una artista de referència internacional, arriba a Terrassa després de captivar el públic dels millors clubs de jazz de Nova York.

Jazz dels anys 20, 30 i 40

Per tancar aquesta nova edició del cicle Jazz a Prop, el conjunt Oriol Romaní Hot Jazz Cats actuaran el dissabte 2 de març a les dotze del migdia al Mercat de la Independència. Una formació que oferirà una actuació jazzística farcida de swing i energia positiva recreant temes del jazz dels anys 20, 30 i 40 del segle passat a Nova Orleans, Chicago i Nova York, i afegint alguns temes de collita pròpia.

Jazz a Prop és una de les apostes de l’Ajuntament per crear noves centralitats culturals a la ciutat i facilitar l’accés de tothom a l’àmplia oferta cultural existent a la ciutat. Un cicle que també vol ser una via de captació de nous públics i un element d’integració, cohesió i foment d’una identitat positiva dels barris.

Notícies relacionades

Amb un bagatge de 22 edicions, el Jazz a Prop és plenament consolidat dins del calendari cultural i musical de la ciutat com un dels esdeveniments de referència i amb un públic fidel que sol omplir l’aforament en les diferents actuacions programades. En l’edició del 2018, l’assistència total de públic als vuit concerts del cicle va arribar a les 1.750 persones.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Jazz