Cultura

Santi de la Rubia i Roger Mas i un tribut a Charles Tolliver, destacats al Festival de Jazz de Terrassa

El saxofonista David Murray s'afegeix a les figures internacionals del certamen

davidmurray

davidmurray

2
Es llegeix en minuts
ACN

El saxofonista i compositor californià David Murray tornarà al Festival de Jazz Terrassa el 21 de març en un concert a la Nova Jazz Cava. El músic actuarà amb el seu actual grup format pel pianista David Bryant, que debutarà a Terrassa, el contrabaixista de Detroit, Jaribu Shahid, i el bateria Eric McPherson. El festival també proposa, per al 16 de març, una nit amb un doble concert amb projectes de producció pròpia, entre els quals una trobada inèdita entre Santi de la Rubia i Roger Masi l’actuació d’un quintet format per músics majoritàriament egarencs que reivindicarà el jazzman de Florida Charles Tolliver.

Convertit en un delsprincipals saxofonistes tenors de l’escena jazzística de Nova York dels últims 45 anys, David Murray s’erigeix com un músic enginyós i revolucionari. Les seves propostes són sempre trencadores, tant des del punt de vista rítmic com harmònic, i la seva actitud poc convencional l’haconvertit en un músic creatiu i arriscat. Resident a França, Murray acumula una discografia que sobrepassa els 150 títols publicats com a líder i un centenar de registres com a convidat. Ha visitat Terrassa en cinc ocasions.

La nit del 16 de març es perfila com una aposta per als projectes de producció pròpia i oferirà un espai per a la creativitat dels músics catalans. Obrirà la vetllada el duet format per Santi de la Rubia i Roger Mas, que oferiran un diàleg obert al públic del Festival en l’estrena d’aquesta singular trobada creativa.

Protagonisme local

A continuació, saltarà a l’escenari un peculiar quintet format per músics majoritàriament egarencs per reivindicar la vàlua de Charles Tolliver al capdavant de l’escassa difusió de les seves composicions. El trompetista escollit per emular-lo serà Oriol Vallès. Al saxòfon alt hi serà el també egarenc Guim García Balasch i la selecció rítmica la formaran tres músics de trajectòria sòlida, Dani Rambla al piano, Pep Coca al contrabaix i Oriol Cot a la bateria.

Per vincular el jazz amb vessants culturals diversos i estendre aliances amb altres col·lectius de la ciutat, la Casa de la Música de Terrassa reafirma novament la seva col·laboració amb l’espectacle ‘ElectroMàgic’, un taller-concert participatiu per als més petits conduït pelsaxofonista i compositor Llibert Fortuny, que amb el seu particular eclecticisme barreja jazz tradicional amb elements de l’electrònica.

Notícies relacionades

Els concerts se sumen als ja confirmats Kenny Barron Quintet, Children of the Light, de Danilo Pérez, John Patitucci i Terri Lyne Carrongton, i el debut a Catalunya de la cantant sud-coreana Youn Nah per la 38a edició del Festival de Jazz Terrassa, que tindrà lloc del 6, al 24 de març.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Jazz