Terrassa, plató de sis pel·lícules nominades als Gaudí i els Goya

'El fotógrafo de Mauthausen', i 'Vida privada' opten als premis de l'Acadèmia del Cinema Català

La pel·lícula dirigida per Mar Targarona i 'Superlópez' podrien aconseguir 4 i 3 guardons als Goya

unnamed-1

unnamed-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els XI premis Gaudí, que se celebraran el 27 de gener, i els 33è premis Goya, la gala dels quals es durà a terme el 2 de febrer, ja tenen nominats. I entre aquests, un any més, moltes produccions rodades al Parc Audiovisual o en diverses localitzacions de la ciutat de Terrassa, i un total de 23 graduats de l’ESCAC es postulen entre les favorites.

Premis Gaudí

‘Entre dos aguas’, ‘Viaje la cuarto de una madre’ i ‘El fotógrafo de Mauthausen’,lideren les nominacions dels premis Gaudí, amb un triple empat en nou candidatures. El film de Mar Targarona, basat en la vida de Francesc Boix i rodat majoritàriament al Parc Audiovisual i el Mas Viver de Torrebonic, està nominat amillor pel·lícula en llengua no catalana, millor protagonista masculí, millor direcció de producció, millor actor secundari, millor música original, millor direcció artística, millor vestuari, millors efectes visuals i millors maquillatge i perruqueria.

Les altres produccions que van confiar els seus rodatges a les instal·lacions egarenques i que estan nominades són cinc. Entre les quals,‘Durante la tormenta’,amb una nominació a millor actriu secundària per a Clara Segura, i‘Superlópez’,amb cinc nominacions, a millor direcció artística, millor vestuari, millor so, millors efectes visuals, i millors maquillatge i perruqueria.

També es van rodar a Terrassa‘Blackwood’,amb una nominació a millors maquillatge i perruqueria, ‘De la ley a la ley’ i ‘Vidaprivada’,nominades totes dues en la categoria de millor pel·lícula per a TV.

D’altra banda, els exalumnes del’ESCAC de Terrassa compten aquest any amb un gran nombre de nominacions. En total, 16 produccions amb talent d’aquesta escola de cine seran presents als premis Gaudí, amb un total de 23 nominacions en 12 categories diferents.

Premis Goya

Però no només als premis de l’Acadèmia del Cinema Català estan nominades les produccions rodades a Terrassa. Dos d’aquestes, ‘El fotógrafo de Mauthausen’ i ‘Superlópez’ també destaquen en els grans premis espanyols de cine, els Goya, en què participen amb 4 i 3 nominacions respectivament.

Així, 'El fotógrafo de Mauthausen', de Mar Targarona, està nominada a millors maquillatge i perruqueria, que va estar en mans de Caitlin Acheson, Jesús Martos i Pablo Perona; millor direcció de producció, duta a terme per Eduard Vallès i Hanga Kurucz; millor direcció artística, de Rosa Ros, i millor disseny de vestuari, creat per l’egarenca Mercè Paloma.

Notícies relacionades

Per la seva part, ‘Superlópez', protagonitzada per Dani Rovira i dirigida per Javier Ruiz Caldera, està nominada en les categories de millors efectes especials, desenvolupats de la mà de Lluís Rivera i Laura Pedro; millor direcció artística, dirigida per Balter Gallart, i millor guió adaptat, creat per Borja Cobeaga i Diego San José.

Més notícies de Terrassa