Mobilitat

Terrassa instal·la un aparcament tancat per a bicicletes a l'estació de FGC de la Rambla d'Egara

L'Ajuntament busca potenciar la intermodalitat entre els dos sistemes de transport i incrementar la seguretat

181213-armengol-visita-prquing-bicicletes-1web

181213-armengol-visita-prquing-bicicletes-1web / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa instal·la un aparcament tancat per a bicicletes al passeig central de la Rambla d’Egara, al costat de les escales de sortida de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. L’objectiu d’aquest aparcament és potenciar la intermodalitat entre els dos sistemes de transport i incrementar la seguretat en aquest aparcament de llarga durada.

L’Ajuntament inicia amb aquesta actuació el desenvolupament progressiu d’un nou servei d’aparcaments tancats per a bicicletes ubicats a prop de les estacions de transport públic, tal com contempla el Pla de Mobilitat 2016-2021. L’aparcament entrarà en funcionament els pròxims dies en fase de proves.

L’aparcament tancat de bicicletes tindrà capacitat per a 14 places i funcionarà amb un sistema de registre i control d’accés, que els usuaris podran formalitzar a través d’un web i d’una app mòbil, que es donarà a conèixer pròximament. El servei, que serà gratuït i estarà disponible les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any, es preveu que entri en funcionament abans d’acabar l’any.

Aquesta instal·lació és vàlida per a tots els models de bicicletes, té cadenat independent i conté un suport per penjar-les, un sistema de subjecció i tancament, i també incorpora una bomba d’aire amb capçal per a tota mena de vàlvules, així com les eines bàsiques perfer-ne el manteniment i la reparació. Es tracta d’un disseny modular de 5,7 metres d’ample, amb estructura d’alumini, que conté plaques solars per obtenir un alt grau d’eficiència energètica, i un sistema de detecció de presència per activar l’enllumenat interior.

Contracte de 40.000 euros

El contracte ha sigut adjudicat a l’empresa Construccions i Rehabilitacions Vicente, per un import de 40.000 euros. Aquest projecte està inclòs en el programa Terrassa Barris en Marxa de 2018, que aposta per millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania i afavorir un ús social del carrer com a espai inclusiu, de qualitat i convivència, però també per fer actuacions en equipaments municipals perquè siguin espais més funcionals i accessibles

Els últims anys,l’Ajuntament ha incorporat la bicicleta com una de les alternatives de transport més segura i sostenible i n’ha incentivat la utilització quotidiana per als desplaçaments urbans. Primer, amb un Pla de Promoció per a l’ús de la Bicicleta a Terrassa 2012-2013, més tard amb el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire 2015-2020, i el Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021, que contempla mesures concretes per fomentar-ne l’ús, entre les quals figura els aparcaments per a bicicletes d’alta capacitat a les estacions de transport públic.

Notícies relacionades

La ciutat disposa, actualment, d’una xarxa d’itineraris per a bicicletes de 150 km de longitud. D’aquests, 18,6 km corresponen a carrils-bici segregats, dels quals 7,6 km estan situats a la vorera i 10,9 km a la calçada, i 131 km cohabiten amb altres espais.

 Més notícies de Terrassa

Temes:

Bicicletes