Economia

Un estudi de la Cambra de Terrassa apunta a una desacceleració del creixement econòmic

L'estudi assenyala una reducció de 7,4 punts respecte al trimestre anterior de la percepció de la marxa dels negocis

exterior-edifici-cambra-de-terrassa

exterior-edifici-cambra-de-terrassa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’informe de conjuntura econòmica del tercer trimestre del 2018 de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en col·laboració amb l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), ha revelat una tendència a una desacceleració del creixement econòmic a la demarcació.

 L’estudi ha assenyalat una reducció de 7,4 punts respecte al trimestre anterior de la percepció de la marxa dels negocis, segons ha informat l’organisme egarenc.

 El treball ha constatat que algunes circumstàncies a escala internacional influeixen com "les tendències proteccionistes de diversos països", per exemple EUA i la introducció de polítiques aranzelàries, així com l’augment de tipus d’interès al mercat nord-americà i l’apreciació del dòlar.

 L’informe ha determinat que la indústria es manté com "el motor econòmic" de Catalunya, amb taxes de creixement per sobre de sectors com el de la construcció i el comerç.

Notícies relacionades

 De cara a les expectatives per al quart trimestre del 2018 ha apuntat a un valor de 10,7 punts, pràcticament calcant l’indicador de marxa dels negocis d’aquest trimestre i ha vaticinat una recuperació de l’activitat a curt termini i un ritme d’activitat que podria mantenir-se, tot i que ha matisat que s’haurà d’observar si l’evolució experimentada es troba en l’inici d’una desacceleració.

Més notícies de Terrassa