Cooperativisme

La 4a edició de Terrassa Cooperativa amplia l'oferta d'activitats participatives

L'objectiu és posar de relleu les "finalitats socials i col·lectives de l'economia social i el pes del cooperativisme a la ciutat"

181018-presentaci-terrassa-cooperativa

181018-presentaci-terrassa-cooperativa / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economia social i solidària de Terrassa tornarà a tenir, aquest mes de novembre, un espai per mostrar-se i explicar com un altre tipus d’empresa també pot ser viable. Així, la 4a edició de Terrassa Cooperativa, sota el lema‘Cooperativa i solidària, l’economia de les persones’,amplia la seva oferta i aposta per un tipus d’activitats més participatives i enfocades al públic familiar i jove.

En aquest context, els assistents podran disfrutar de“xerrades, exposicions, cinefòrum, formació i debats, així com tallers, com ara un de mems i un ‘space room’ amb zombis radioactius”,expliquen des de l’ajuntament. Tot per“posar de relleu les finalitats socials i col·lectives de l’economia social i el pes del cooperativisme a la ciutat”,afegeixen.

L’acte central de Terrassa Cooperativa es durà a terme dissabte 24 de novembre amb la Fira d’Economia Social i Solidària a la plaça Vella i el carrer Major. Per promoure-la, aquest any s’ha comptat amb el suport de personalitats egarenques a les xarxes socials.  

Terrassa Cooperativa està impulsada pel Servei d’Emprenedoria i Empresa de l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb les cooperatives, associacions, fundacions i diferents iniciatives d’economia social de la ciutat, a més de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

Aquest esdeveniment promou i reforça la cultura empresarial cooperativa, i dona a conèixer el model cooperatiu, el marc legal, els recursos disponibles per a les cooperatives i les accions desenvolupades per l’ajuntament, la Federació de Cooperatives i la Xarxa d’Economia Solidària. “També informa la ciutadania dels valors que representen les cooperatives i entitats de l’economia social, en tant que representen un desenvolupament local socialment just, econòmicament viable i sostenible per al medi ambient", remarquen des del consistori.

Notícies relacionades

Terrassa compta amb 56 cooperatives, mentre que el sector de l’Economia Social i Solidària a la ciutat ocupa més de 4.500 treballadors.

 Més notícies de Terrassa