Estudi econòmic

La Cambra de Terrassa observa una desacceleració de l'activitat empresarial d'1,5 punts en el segon trimestre

Malgrat la moderació en el creixement, la marxa dels negocis manté un ritme superior al del 2017

exterior-edifici-cambra-de-terrassa

exterior-edifici-cambra-de-terrassa

2
Es llegeix en minuts
ACN

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa fa públiques les conclusions de l’estudi de conjunció econòmica corresponent al segon trimestre del 2018 i assegura que l’evolució de l’activitat econòmica ha experimentat una lleugera desacceleració. L’informe reflecteix una reducció d’1,5 punts respecte al trimestre anterior, tot i que la marxa dels negocis es manté per sobre del nivell d’activitat amb què es va tancar el 2017.

Segons informa la Cambra, aquesta tendència va d’acord amb l’evolució de l’activitat econòmica del conjunt de Catalunya. Així mateix, l’informe constata que a Catalunya la indústria es manté com el motor econòmic, amb una previsió de taxes de creixements superiors als de la construcció i del comerç, tot i que pronostica una lleugera desacceleració en el ritme de creixement de les exportacions.

L’indicador de les expectatives sobre la marxa dels negocis a la demarcació de Terrassa per al tercer trimestre de 2018 ofereix un valor de 10,8 punts de saldo, superant en 1,2 punts el valor del segon trimestre, cosa que indica que el ritme d’activitat pot augmentar lleugerament respecte al trimestre anterior. A més, es preveu que la marxa dels negocis mantingui el ritme de creixement i trenqui la desacceleració experimentada al tancament del 2017.

Indicadors econòmics

El segon trimestre del 2018 s’ha tancat amb una ocupació a la demarcació de Terrassa d’un total de 182.500 persones en actiu, 151.635 treballadors assalariats i 30.865 autònoms. Aquesta xifra suposa un increment del 0,8% i del 0,6% respectivament respecte al trimestre anterior.

Durant aquest període, el nombre total d’empreses amb treballadors inscrits al Règim General de la Seguretat Social ha sigut de 12.920, cosa que representa un lleuger increment del 0,8% en relació amb el mateix període del 2017.

Pel que es refereix a la distribució dels treballadors assalariats per activitat sectorial, el 0,06% treballen en l’agricultura, el 21,3% en la indústria, el 5,52% en la construcció i el 73% al sector serveis. Per la seva part, la distribució del col·lectiu de treballadors autònoms per sectors d’activitat revela que un 0,38% desenvolupa la seva activitat dins del sector de l’agricultura, el 9% en la indústria, el 13,4% en la construcció i el 77,1% al sector serveis.

Quant a l’atur, s’observa una millora en l’evolució d’aquest indicador al tancar el segon trimestre del 2018 i una moderació en el ritme de contractacions. En relació amb l’atur, el segon trimestre de l’any s’ha tancat amb un total de 23.542 persones registrades en el Servei d’Ocupació de Catalunya, xifra que indica una variació de -2,9% respecte al mes anterior i una reducció interanual del 5,9%.

Notícies relacionades

D’altra banda, el segon trimestre s’ha tancat amb la formalització de 15.105 contractes laborals el mes de juny, 2.136 dels quals corresponen en la modalitat de contractació fixa i 12.969 contractes a la modalitat de temporal. Aquesta xifra expressa un descens en el ritme interanual de contractació del 6,6%.

Més notícies de Terrassa