Dies Internacionals

Terrassa commemora el Dia de la visibilitat bisexual

1
Es llegeix en minuts

Terrassa se suma aquest any per primera vegada a la commemoració del Dia de la visibilitat bisexual. En aquest sentit, l’ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat LGTB Terrassa, ha organitzat un acte que ha tingut lloc aquest migdia al Raval de Montserrat. La regidora de LGTBIQ, Gracia García, ha presentat l’acte, mentre que Miguel Ángel Álvarez, en representació de LGTB Terrassa, ha llegit un manifest. Durant l’acte i fins al dia 23 de setembre, onejarà a l’ajuntament la bandera de l’orgull bisexual.

El primer Dia de la visibilitat bisexual, o de l’orgull bisexual, es va celebrar el 1999, impulsat per un grup d’activistes bisexuals nord-americans amb la voluntat de donar visibilitat i avançar cap a la completa acceptació social d’aquesta opció sexual.

Actualment, malgrat que és una celebració poc coneguda, aquest dia està relativament estès a Catalunya com a jornada de reivindicació contra la bifòbia i els falsos clixés que se’n deriven, com ara que la bisexualitat és una fase de confusió i no una veritable opció sexual.

Notícies relacionades

Aquest acte, en el qual també hi ha participatl’alcalde, Alfredo Vega, forma part de les accions posades en marxa per donar compliment a l’acord de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa adoptat el mes de maig passat per establir un calendari de dies internacionals emmarcats en l’àmbit de la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere.

Més notícies de Terrassa