Anar al contingut

Dies Internacionals

Terrassa commemora el Dia de la Visibilitat Bisexual

L'Ajuntament hissa la bandera de l'orgull bisexual i s'ha llegit un manifest al Raval de Montserrat

El Periódico

Terrassa se suma aquest any per primera vegada a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual. En aquest sentit, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat LGTB Terrassa, ha organitzat un acte que ha tingut lloc aquest migdia al Raval de Montserrat. La regidora de LGTBIQ, Gràcia Garcia, ha presentat l’acte, mentre que Miguel Ángel Álvarez, en representació de LGTB Terrassa, ha llegit un manifest. Durant l’acte i fins al dia 23 de setembre, onejarà a l’ajuntament la bandera de l’orgull bisexual.

El primer Dia de la Visibilitat Bisexual, o de l’orgull bisexual, es va celebrar el 1999, impulsat per un grup d’activistes bisexuals nord-americans amb la voluntat de donar visibilitat i avançar cap a la completa acceptació social d’aquesta opció sexual.

Actualment, malgrat que és una celebració poc coneguda, aquest dia està relativament estesa a Catalunya com a jornada de reivindicació contra la bifobia i els falsos clixés que se’n deriven, com que la bisexualitat és una fase de confusió i no una veritable opció sexual.

Aquest acte, en el qual també ha participat l’alcalde, Alfredo Vega, forma part de les accions posades en marxa per donar compliment a l’acord de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa adoptat el mes de maig passat per establir un calendari de dies internacionals emmarcades en l’àmbit de la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA