NOUS EQUIPAMENTS

Áltima inaugura el seu tanatori de Terrassa, el primer de l'empresa al Vallès Occidental

Ubicat en el polígon industrial de Can Petit, donarà servei als residents de Terrassa i a localitats com Matadepera i Viladecavalls

El centre, que ha costat 3,3 milions d'euros, donarà servei a totes les persones amb o sense assegurança de defunció

terrassa altima

terrassa altima
altimaterrasa03

/

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Áltima ha inaugurat aquest dijous el seu nou tanatori de Terrassa, el primer que l’empresa posa en funcionament a la comarca del Vallès Occidental, que disposa de tres sales de vetlla amb accés independent des de l’exterior, un oratori i oficines d’atenció a les famílies.

El projecte, en el qual s’han invertit 3,3 milions d’euros, ha entrat en funcionament aquest divendres, i s’ha dut a terme mitjançant una societat entre Áltima i la Funerària Montserrat Truyols, empresa de l’àmbit funerari vinculada al territori.

El nou tanatori, ubicat en el polígon industrial de Can Petit i amb façana a tres carrers, està obert a totes les persones que sol·licitin els seus serveis, tant si disposen o no d’assegurança de defunció, i principalment donarà servei als residents de Terrassa i a les poblacions properes, com Matadepera i Viladecavalls.

“Una nova alternativa, sòlida i de qualitat”

El director general d’Obres i Expansió d’Áltima, Jordi Viñas, ha defensat que la posada en marxa del tanatori implica la “possibilitat de comptar amb una nova alternativa, sòlida i de qualitat, en la qual dur a terme un servei funerari a Terrassa”.

Ha destacat que el centre ofereix serveis funeraris integrals –des de la recollida del difunt fins a l’enterrament o la inhumació de les cendres al cementiri escollit–, i que Áltima garanteix un servei personalitzat i adaptat a les necessitats de les famílies.

El nou tanatori disposa de 1.380 metres quadrats construïts en una planta baixa –en un solar de 5.000 metres quadrats–, amb un projecte dissenyat per Batlle i Roig Arquitectura, el soci fundador del qual, Enric Batlle, ha destacat que el centre està plantejat per “fer l’estada el més còmoda i confortable possible als usuaris”.

Accessos independents a les vetlles

Així, l’accés a les vetlles és independent –no s’ha de passar per recepció–, i cada una d’elles compta amb 123 metres quadrats, un vestíbul propi, una estada per a les famílies, un bany, una dependència per al túmul i un jardí exterior privat.

L’oratori, de 250 metres quadrats i amb capacitat per a 160 persones assegudes, permet la celebració de cerimònies laiques o religioses, i el centre disposa també d’un espai per a rituals musulmans, una zona privada per a personal intern i un aparcament exterior gratuït de 109 places.

La construcció del nou projecte ha prioritzat elements respectuosos amb el medi ambient i l’eficiència energètica, i s’han incorporat sistemes de climatització amb recuperació de calor i il·luminació de baix consum i s’han plantat espècies vegetals autòctones amb necessitats d’aigua baixes, entre altres accions.

Notícies relacionades

A la inauguració han assistit la regidora de Terrassa Gracia García; l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, i altres autoritats de l’entorn, a més de representants d’Áltima, la Funerària Montserrat Truyols i Batlle i Roig Arquitectura.

Més notícies de Terrassa