Transport urbà

El sistema d'assistència als autobusos de Terrassa avisa de 28.000 alertes d'accident

Els avisos més comuns detectats han sigut pels angles morts a l'hora de circular i els girs pronunciats en zones amb les voreres estretes

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El sistema avançat d’assistència a la conducció dels autobusos urbans de Terrassa (TMESA), anomenat 'Mobileye Shield+', ha generat més de 28.000 alertes que han avisat de qualsevol risc d’accident durant l’any que porta en funcionament.

Es tracta d’unmecanisme que notifica el conductor del risc de col·lisió amb altres vehicles, de l’atropellament de vianants o ciclistes, entre altres esdeveniments, mitjançant un conjunt de sensors de visió col·locats a l’exterior del vehicle, segons ha informat l’Ajuntament.

També hi ha un senyal acústic i visual en cas de risc d’impacte, que resulta de molta utilitat en casos com en angles morts de l’autobús i quan no hi ha angles de visió directa.

Notícies relacionades

A Terrassa els avisos més comuns detectats en aquests 12 mesos han sigut pels angles morts a l’hora de circular i els girs pronunciats en zones amb les voreres estretes.

Una altra de les particularitats d’aquesta tecnologia, utilitzada en el transport públic urbà de la ciutat, és que geolocalitza les alertes que s’han generat amb la finalitat de crear un mapa de riscos de sinistralitat.