Exposició

Raventós repassa la seva trajectòria en una mostra de pintura, gravat i tapisseria

La mostra es pot visitar al Centre Cultural Terrassa fins al 16 de juny

1
Es llegeix en minuts
EFE

L'artista Maria Assumpció Raventós ofereix al Centre Cultural de Terrassa que fan un repàs per la seva trajectòria professional, marcada per la sensibilitat femenina. 

Es tracta d'un conjunt d'obres que "mostra la força i el caràcter" de l'artista, que "experimenta amb diversos llenguatges i tècniques per fer les seves creaciones"."L'acció creadora gairebé universal en l'àmbit de la plàstica de Raventós és un reflex d'una vida que no ha tingut més horitzons que observar les formes naturals i socials que ofereix el món", ha dit sobre la mostra, que es podrà visitar fins al 16 de juny, el comissari, Arnau Puig.

Va ser el seu matrimoni amb un mariner el que va portar l'artista a viatjar per tot el món i descobrir els paisatges que alimenten la seva obra, una trajectòria vital que es veu reflectida en l'art figuratiu, els paisatges i els gratacels, que converteix en composicions geomètriques i obra abstracta.

A l'obra de Raventós, ha apuntat Puig, "sempre es divisa la sensibilitat femenina", que fa el públic "partícip de sensacions i expressions" que "pocs s'atreveixen a expressar".

L'artista pren les referències que ha adquirit durant la seva vida i experimenta amb tota mena de materials, com les fibres, la terra i l'escorça, que utilitza per crear noves formes plàstiques, textures i relleus.

Notícies relacionades

Raventós va realitzar els seus estudis artístics a Barcelona i en països com els Estats Units, França i el Japó, i ha exposat en sales de tot Europa, Amèrica, Corea, la Xina i Nova Zelanda.

La creadora ha exercit de vicepresidenta de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts, el 1980, i la Generalitat li ha lliurat reconeixements tan rellevants com la Carta del Mestre Artesà i la Creu de Sant Jordi.