Pressupostos

Terrassa tanca el 2017 amb més de 9,6 milions de superàvit

L'Ajuntament atribueix aquests resultats a uns ingressos superiors als previstos i a l'estalvi en l'execució pressupostària

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, presenta la liquidació dels pressupostos del 2017.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, presenta la liquidació dels pressupostos del 2017. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Terrassa tanca la liquidació del pressupost del 2017 amb un superàvit superior als 9,6 milions d'eurosAlfredo Vega, alcalde del municipi i màxim responsable de l'àrea de Serveis Econòmics i Gestió Tributària, atribueix aquests resultats a, per un costat, l'obtenció d'uns ingressos superiors als previstos i, per l'altre, a l'estalvi en l'execució pressupostària, fruit del “rigor, bona gestió i austeritat”.

Aquests diners de superàvit passen a constituir el romanent de tresoreria. L'alcalde creu que els comptes de l'Ajuntament demostren “una bona salut financera i una solvència, reduint el deute en 126 milions d'euros”, pagant els proveïdors dins del termini i fora de qualsevol tutela. Per això, reivindica autonomia per poder revertir aquests milions en inversions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania.

Vega espera que el Ministeri d'Hisenda compleixi els seus compromisos. Cristóbal Montoro, davant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, va anunciar un decret per al 27 de març on es flexibilitzarien alguns paràmetres de la Llei d'estabilitat pressupostària.

Notícies relacionades

L'alcalde de Terrassa voldria destinar, assegura, aquests 9,6 milions d'euros a millorar l'espai públic, les instal·lacions esportives i culturals o el patrimoni, així com reforçar alguns serveis públics.

Més notícies de Terrassa