Ensenyament

Terrassa reclamarà al Govern cinc milions pel finançament de les guarderies

L'Ajuntament assegura que el conveni amb la Conselleria d'Ensenyament no s'ha complert des del curs 2012-2013

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'Ajuntament de Terrassa ha anunciat que reclamarà a la Generalitat, per la via administrativa, el deute pendent pel finançament de les guarderies, que calcula en uns 5 milions d'euros.

El consistori ha precisat que el conveni amb la Conselleria d'Ensenyament no s'ha complert des del curs 2012-2013 fins a l'actualitat, i ha remarcat que ha sigut l'Ajuntament qui ha assumit el finançament, completat amb les aportacions de la Diputació de Barcelona i els preus públics pagats per les famílies.

L'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, ha manifestat que les últimes sentències judicials "a favor dels ajuntaments conviden a pensar en una respossta positiva per aconseguir els aproximadament 5 milions d'euros" que es deuen a Terrassa.

Notícies relacionades

Ha recordat que el 2016, a la Junta de Portaveus es va aprovar una declaració per instar el Govern a garantir el servei mínim de les guarderies de Terrassa, que segons el pacte era cobrir com a mínim amb 1.600 euros per plaça i any, amb el compromís d'augmentar-lo progressivament fins als 1.800.

El consistori vallesà ha preparat un requeriment a la Generalitat perquè pagui les quanties no percebudes en aquests últims anys.